REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 12.08.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 august 2014

FINANCIAL TIMES

RBS va înstrăina divizia globală Coutts

Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat că planuieşte să vândă operaţiunile internaţionale ale Coutts, banca sa privată pentru clienţii bogaţi, printre care se numără Regina Elisabeta a II-a şi David Beckham, înstrăinare care va avea loc cu doar câteva luni înainte ca divizia să fie amendată pentru că ajuta cetăţenii americani să evite plata taxelor.

Nou "război al bananelor" în Brazilia

Războaiele bananelor revin în condiţiile în care fuziunea Chiquita cu Fyffes pentru crearea celei mai mare companii de profil din lume a fost provocată, ieri, de către două dintre cele mai bogate familii din Brazilia. Miliardarul brazilian Joseph Safra şi Cutrale, producător local de suc de portocale, s-au oferit să cumpere grupul Chiquita din SUA, pentru 610,5 milioane de dolari în numerar, propunere ce rivalizează cu un acord de anterior în acţiuni cu Fyffes din Irlanda.

JSW, aproape de preluarea activelor Lucchini

Miliardarul indian Sajjan Jindal, prin JSW Steel, se află în etapa finală a negocierilor pentru cumpărarea producătorului de oţel italian Lucchini, aflat în faliment, semn al interesului internaţional pentru piaţa de profil din Europa, care se redresează.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Henkel creşte

Producătorul german de bunuri de larg consum Henkel AG & Co. a anunţat că profitul său net a crescut cu 5,5% în trimestrul al doilea, în baza vânzărilor de pe pieţele dezvoltate şi cele emergente. Profitul net al companiei a crescut la 441 milioane de euro (590 milioane dolari), de la 418 milioane de euro în anul precedent.

Profiturile băncilor din SUA, aproape de un nivel record

Băncile americane împrumută companiile şi persoanele fizice în cel mai rapid ritm de la declanşarea crizei financiare, profiturile acestora apropiindu-se de niveluri record. Instituţiile de credit au raportat un câştig net total de 40,24 miliarde dolari în trimestrul al doilea, acesta fiind un nivel apropiat de recordul ultimilor 23 de ani, conform datelor firmei de cercetare SNL Financial.

OECD anticipează încetinirea economiei Germaniei

Creşterea economică din Germania va rămâne, probabil, slabă în lunile următoare, conform indicatorilor publicaţi ieri de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

NEW YORK TIMES

Google şi companiile asiatice vor construi o reţea de cablu submarină, de 300 milioane dolari

Motorul american de căutare Google Inc. şi cinci companii de telecomunicaţii din Asia vor investi aproximativ 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi operarea unei reţele de cablu trans-pacifice ce va conecta Statele Unite ale Americii de Japonia.

Compania de Poştă din SUA, pe pierderi de 2 miliarde dolari

În pofida creşterii veniturilor pentru aproape toate produsele Postal Service din SUA, societatea continuă să fie afectată de datorii din cauza unei cerinţe a Congresului de a plăti aproximativ 5 miliarde de dolari către un viitor fond de sănătate destinat pensionarilor.

În cele trei luni încheiate în 30 iunie, oficiul poştal din SUA a avut o pierdere netă de 2 miliarde de dolari, în creştere faţă de cea de 740 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb