REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.02.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 februarie 2014

FINANCIAL TIMES

BNP Paribas, afectată de provizioane de un miliard de dolari

Preocupările legate de încălcarea sancţiunilor economice impuse de SUA au determinat BNP Paribas să pună deoparte provizioane de 1,1 miliarde dolari, banca franceză suferind de pe urma creşterii costurilor juridice.

Lloyds revine pe profit

Lloyds Banking Group din Marea Britanie a revenit pe profit în condiţiile în care banca deţinută parţial de stat se pregăteşte să revină în proprietatea sectorului privat. Banca a raportat un profit înainte de taxe de 415 milioane lire pentru 2013, comparativ cu o pierdere de 606 milioane lire în 2012.

Rio Tinto creşte dividendul cu 15%

Grupul minier anglo-australian Rio Tinto îşi majorează dividendul cu 15% după ce a realizat un profit net de 3,7 miliarde dolari anul trecut.

WALL STREET JOURNAL

Comcast preia Time Warner Cable pe 45 miliarde dolari

Comcast Corp. a decis să cumpere Time Warner Cable pe 45 miliarde dolari în acţiuni, în cadrul unei tranzacţii care va combina cei doi operatori majori de cablu din SUA, spun surse apropiate situaţiei.

Avon, în discuţii avansate pentru încheierea amiabilă a unui caz de mită

Avon Products Inc. din SUA poartă negocieri avansate cu autorităţile federale de reglementare pentru încheierea pe cale amiabilă a unei anchete de lungă durată, într-un caz de mită, care ar putea costa producătorul de cosemtice zeci de milioane de dolari, conform unor surse apropiate situaţiei.

Profitul Renault scade

Constructorul auto francez Renault SA şi-a redus profitul net la 586 milioane de euro în 2013, de la 1,75 miliarde euro în anul anterior, din cauza unor provizioane de 514 milioane de euro generate de oprirea activităţii în Iran, a unor costuri speciale de 488 milioane de euro şi a cheltuielilor de restructurare de 423 milioane de euro.

NEW YORK TIMES

IDC: Livrările de smartphone-uri din China scad după doi ani de creştere

Creşterea explozivă a vânzărilor de smartphone-uri în China, cea mai mare piaţă de profil la nivel mondial, s-a oprit în condiţiile în care livrările au scăzut pentru prima oară în ultimii doi ani, conform IDC. Livrările de smartphone-uri din China s-au redus cu 4,3% în ultimul trimestru din 2013, faţă de trimestrul anterior, la 90,8 milioane de unităţi.

Lenovo şi-a majorat veniturile

Lenovo, cel mai mare producător mondial de computere personale, a raportat un progres în planul său de extindere în afara sectorului PC-urilor, chiar înaintea achiziţiei Motorola Mobility. Lenovo şi-a crescut câştigul cu 30% în cele trei luni încheiate în 31 decembrie, la 265 milioane.

Pernod Ricard îşi reduce estimările de profit

Producătorul francez de spirtoase Pernod Ricard şi-a modificat în sens negativ estimările de creştere a profitului anual, avertizând în privinţa cererii slabe din China, a doua sa piaţă de desfacere. Compania anticipează un avans de 1-3% al profitului său operaţional anual, faţă de o creştere de 4-5%, pe care o estima în octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb