REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.08.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 august 2015

FINANCIAL TIMES

Glencore îşi taie cheltuielile după scăderea preţurilor materiilor prime

Glencore şi-a revizuit planurile de cheltuieli pentru 2015, în condiţiile în care se confruntă cu declinul preţurilor materiilor prime precum cupru, aluminiu, zinc, petrol.

Cel mai mare producător mondial şi trader de materii prime şi-a redus cheltuielile de capital pe anul curent la 6 miliarde de dolari, de la 6,5-6,8 miliarde de dolari, cât preconiza anterior.

Cererea de aur, la nivelul minim al ultimilor şase ani

Cererea globală de aur a scăzut, în trimestrul al doilea, până la cel mai redus nivel din ultimii şase ani, semn că cei mai mari achizitori din lume nu sunt atraşi de acest metal al cărui preţ se află la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani.

Cei mai mari consumatori mondiali de aur, China şi India, au generat jumătate din scăderea cererii, care a ajuns la 914,9 tone, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

Lenovo îşi reduce forţa de lucru cu 5%

Lenovo din China, cel mai mare producător mondial de PC-uri, va elimina 5% din forţa sa de muncă, urmărind să-şi reducă costurile după declinul vânzărilor pe piaţa locală.

WALL STREET JORUNAL

Profitul Nestlé scade din cauza francului puternic

Nestlé SA a raportat scăderea cu 2,5% a profitului său net în primul semestru, gigantul alimentar elveţian fiind afectat de diminuarea cererii pe pieţele emergente şi de impactul francului puternic. Profitul a însumat 4,52 miliarde franci elveţieni (4,63 miliarde dolari), faţă de 4,63 miliarde franci în primele şase luni din 2014.

Câştigul ThyssenKrupp creşte

Producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG anunţă că profitul său net a crescut de aproape cinci ori în cel de-al treilea trimestru din 2015, în ritm anual, ca urmare a măsurilor de reducere a costurilor şi de restructurare.

Câştigul net a fost, în perioada aprilie - iunie 2015, de 199 milioane de euro, comparativ cu 42 de milioane de euro în intervalul similar din 2014.

Vânzările şi profitul Cisco, în creştere

Creşterea vânzărilor Cisco Systems Inc. s-a diminuat uşor în cel de-al patrulea trimestru fiscal, însă rezultatele companiei arată că strategia producătorului de echipamente de reţea încep să dea roade.

Profitul net al companiei a crescut cu 3,2% în cele trei luni încheiate în 25 iulie, iar vânzările - cu 3,9%.

REUTERS

Roche cumpără GeneWEAVE BioSciences pe 425 milioane dolari

Roche preia firma americană de diagnosticare GeneWEAVE BioSciences pe 425 milioane de dolari, grupul din Elveţia extinzându-şi angajamentul privind lupta împotriva bacteriilor.

China vrea să calmeze pieţele după ce şi-a devalorizat moneda pentru a treia zi la rând

China a încercat, astăzi, să atenueze turbulenţele cauzate de devalorizarea monedei sale, yuanul, deşi a redus cursul acesteia pentru a treia zi la rând.

Banca centrală a Chinei a redus cursul oficial al yuanului cu 1,1% faţă de dolar, ducând devalorizarea din ultimele trei zile la 4,4%.

Profitul Oriflame, peste aşteptări

Producătorul suedez de cosmetice Oriflame a raportat câştiguri peste aşteptări pentru trimestrul al doilea şi a anunţat că, în perioada scursă din trimestrul al treilea, vânzările sale au sporit cu 4%.

Câştigul operaţional al Oriflame (EBITDA) a scăzut la 29,6 milioane de euro, de la 32,8 milioane de euro în urmă cu un an. Analiştii estimau 28,7 milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb