REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.10.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 17 octombrie 2013

FINANCIAL TIMES

SUA evită default-ul în ceasul al 12-lea

Congresul SUA a adoptat un proiect de lege pentru redeschiderea guvernului federal şi aprobarea de noi împrumuturi suverane, încheind trei săptămâni de "dramă" în Capitol Hill, care au împins SUA pe marginea incapacităţii de plată (default).

IBM dă vina pe China pentru scăderea veniturilor

IBM dă vina pe China pentru slăbirea vânzărilor sale, cauzată de incertitudinea privind planul de reformă economică a ţării. Potrivit IBM, o mare parte din declinul neaşteptat al vânzărilor companiei în ultimul trimestru este generat de China.

GE Capital vinde 60% din operaţiunile din Elveţia

GE Capital, divizia financiară a companiei americane General Electric, va înstrăina prin bursă 60% din acţiunile operaţiunilor din sectorul creditelor de consum din Elveţia, evaluând afacerile în cauză până la 1,5 miliarde franci (1,64 miliarde dolari).

WALL STREET JOURNAL

Toys "R" Us şi-a ales director european

Producătorul american de jucării Toys "R" Us Inc. l-a numit pe un veteran din companie în funcţia de director executiv, încheind o perioadă de opt luni de căutări.

Antonio Urcelay, şeful operaţiunilor europene ale companiei, va prelua în mod oficial funcţia în luna mai, după ce fostul director executiv Gerald Storch a anunţat că va demisiona în februarie.

Veniturile Roche, alimentate de tratamentele pentru cancer

Producătorul eleveţian de medicamente Roche Holding AG anunţă că avansul livrărilor de tratamente biotehnologice pentru cancer a generat creşterea cu 2,7% a vânzărilor sale în trimestrul al treilea, la 11,57 miliarde franci (12,67 miliarde dolari).

Germania, aproape de finalizarea înţelegerii privind coaliţia de guvernare

Teatrul politic post-electoral din Germania este pe cale să intre în actul final. Cancelarul Angela Merkel, al cărui partid a obţinut victoria în alegerile generale de luna trecută, a avut, în ultimele săptămâni, discuţii exploratorii atât cu social-democraţii, cât şi cu Verzii, privind coaliţia.

NEW YORK TIMES

Carrefour: Redresarea din Franţa prinde avânt

Lanţul francez de distribuţie Carrefour informează că vânzările sale de pe piaţa internă au revenit pe creştere în trimestrul al treilea, iar situaţia din China s-a îmbunătăţit de asemenea, asigurând investitorii cu privire la capacitatea directorului executiv Georges Plassat de a revigora al doilea mai mare retailer din lume.

Vânzările Nestle, sub aşteptări

Compania alimentară elveţiană Nestle anunţă că cererea încă slabă de pe pieţele emergente şi declinul preţurilor produselor sale în Europa au încetinit avansul vânzărilor la 4,4% în primele nouă luni din 2013, de la 6,1% în aceeaşi perioadă din 2012. Vânzările Nestle au însumat 68,4 miliarde franci (74,68 miliarde dolari), sub cifra aşteptată de analişti: 69,3 miliarde franci.

China avertizează în privinţa încetinirii cererii de pe pieţele emergente

Exportatorii din China se vor confrunta cu o perioadă dificilă în următoarele luni, în condiţiile în care cererea de pe pieţele emergente încetineşte, a avertizat, astăzi, ministrul comerţului de la Beijing, după ce datele comerciale recente ale ţării au arătat că vânzările către Asia de Sud-Est au încetinit în luna septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb