REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 19.08.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 19 august 2015

FINANCIAL TIMES

Glencore reduce estimările pentru divizia de tranzacţii

Compania minieră Glencore şi-a redus estimările privind câştigurile diviziei sale de tranzacţii, după ce a raportat scăderea profitului în primul semestru din acest an, din cauza declinului cotaţiilor materiilor prime.

Cel mai mare producător şi trader mondial de materii prime a anunţat că divizia sa de trading va avea un profit înainte de interese minoritare şi taxe de 2,5-2,6 miliarde dolari anul acesta. Analiştii estimau cel puţin 2,7 miliarde dolari.

Noul director Carlsberg îşi începe cariera cu un avertisment de profit

Noul director executiv al Carlsberg şi-a început mandatul în fruntea producătorului danez de bere cu un avertisment de profit, pe fondul problemelor din Rusia şi din vestul Europei.

Cees"t Hart, fost director al unui producător olandez de lactate, a preluat noua funcţie la Carlsberg în iunie, iar acum declară că soietatea "şi-a amplificat sentimentul de urgenţă" cu privire la eforturile de reducere a costurilor sale.

BNY Mellon plăteşte 15 milioane de dolari într-un acord amiabil cu SEC

Bank of New York Mellon a acceptat să plătească aproape 15 milioane de dolari ca să pună capăt acuzelor potrivit cărora a încercat să "influenţeze în mod corupt" oficiali ai guvernelor străine.

WALL STREET JOURNAL

Toshiba numeşte un "outsider" în noul board

Toshiba Corp. a numit, ieri, un nou membru în board-ul său, astfel că oameni din afara companiei preiau majoritatea în acest for în condiţiile în care producătorul de electronice încearcă să depăşească un scandal contabil care a dus la demisia preşedintelui său, luna trecută.

Yum Brands are un nou director în China

Sam Su, directorul Yum Brands Inc. care a transformat brandul KFC în cel mai mare lanţ de restaurante străine din China, demisionează după 26 de ani în fruntea companiei. Su, în vârstă de 63 de ani, va fi succedat de Micky Pant din februarie 2016.

Preţul petrolului scade

Cotaţia futures a petrolului scade din nou în Asia, în condiţiile în care declinul pieţelor acţiunilor din China a continuat să afecteze sentimentul investitorilor.

La New York Mercantile Exchange, petrolul cu livrare în septembrie avea un preţ de 42,44 dolari/baril la ora 04.31 GMT, mai mic cu 0,18 dolari faţă de ziua anterioară.

REUTERS

Schaeuble: "Germania trebuie să-i ofere Greciei şansa unui nou început"

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, declară cu nu există nicio garanţie că cel de-al treilea pachet de bailout destinat Greciei va funcţiona, însă "ar fi iresponsabil" să nu i se acorde acestei ţări îndatorate oportunitatea unui nou început.

Pieţele din China se redresează

Acţiunile de pe pieţele din China au urcat astăzi, după un declin semnificativ ieri, dat fiind că, pentru a doua zi la rând, banca centrală a injectat mai multe lichidităţi în sistemul financiar, încercând să calmeze panica de pe burse.

Profitul Volvo a crescut cu 71%

Volvo Car Group îşi menţine ţinta de vânzări pe anul curent, în pofida încetinirii din China, care a fost compensată de cererea solidă din Europa, ce a alimentat creşterea cu 71% a profitului companiei în primul semestru.

Compania suedeză, cumpărată de Zhejiang Geely Holding Group Co. din China de la Ford Motor Co., în 2010, anunţă că, în primele şase luni, profitul său a fost de 1,66 miliarde coroane suedeze (194,66 milioane de dolari), faţă de 968 milioane de coroane în semestrul întâi din 2014.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb