FINANCIAL TIMES
• AT&T renunţă la oferta de 39 miliarde dolari pentru T-Mobile SUA
Compania americană AT&T a abandonat oferta de 39 miliarde dolari pentru divizia T-Mobile SUA aparţinând Deutsche Telekom, ca urmare a opoziţiei manifestate faţă de această tranzacţie de către autorităţile de reglementare din Statele Unite şi de administraţia Obama.
• Marea Britanie respinge angajamentele UE faţă de creşterea fondurilor FMI
Marea Britanie a refuzat să se alăture Uniunii Europene în efortul de a livra Fondului Monetar Internaţional 200 de miliarde de dolari, bani destinaţi luptei împotriva crizei datoriilor. Guvernele celor 17 state din zona euro sperau că Marea Britanie va contribui cu până la 30 de miliarde dolari.
• RBS, pe punctul să înstrăineze un portofoliu imobiliar de 1,4 miliarde lire
Royal Bank of Scotland şi Blackstone sunt pe punctul să finalizeze o tranzacţie în baza căreia banca britanică va înstrăina credite imobiliare cu probleme, de 1,4 miliarde lire sterline, către grupul de private equity din SUA.
WALL STREET JOURNAL
• BCE: Riscurile la adresa zonei euro sunt în creştere
Riscurile la adresa stabilităţii sistemului financiar din zona euro au crescut "substanţial" în semestrul al doilea, atingând cel mai ridicat nivel de la colapsul băncii americane Lehman Brothers Inc., în 2008, potrivit Băncii Centrale Europene (BCE).
BCE arată că este vitală implementarea măsurilor de consolidare fiscală, de către guvernele din zona euro.
• Draghi: Speculaţiile privind destrămarea zonei euro sunt "morbide"
Existenţa zonei euro este "ireversibilă", iar speculaţiile privind destrămarea acesteia sunt "morbide", potrivit spuselor preşedintelui Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.
"Nu am niciun dubiu cu privire la soliditatea euro, la stabilitatea şi ireversibilitatea sa. Moneda unică este ireversibilă", a declarat Draghi.
NEW YORK TIMES
• Saab a cerut lichidarea
Compania-mamă a producătorului auto suedez Saab Automobile a cerut plasarea sub protecţia Legii falimentului, după ce i-au fost spulberate speranţele cu privire la investiţiile din partea investitorilor chinezi, ca urmare a opoziţiei din partea General Motors.
• Etihad Airways şi Air Berlin se aliază
Etihad Airways din Abu Dhabi şi Air Berlin, a doua companie aeriană din Germania, au anunţat un parteneriat strategic, în baza căruia Etihad va deveni cel mai mare acţionar al Air Berlin şi va obţine acces la rutele europene.