REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.03.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 martie 2016

FINANCIAL TIMES

CBI: Brexit-ul ar afecta economia 15 ani de la ieşirea din UE

Economia britanică ar putea pierde peste jumătate de milion de locuri de muncă până în 2020, dacă ţara va vota pentru ieşirea din UE (Brexit), şi nu se va putea redresa pe deplin după impact decât după 15 ani, consideră Carolyn Fairbairn, şeful Confederation of British Industry - CBI.

Directorul Telecom Italia demisionează

Marco Patuano, directorul executiv al Telecom Italia, va demisiona după neînţelegerile cu Vincent Bolloré, ceea ce îi va permite celui mai mare acţionar al său, Vivendi, să-şi consolideze controlul la cel mai mare grup telecom din Italia. Patuano, care a lucrat la Telecom Italia timp de două decenii, negociază un pachet de ieşire din companie, şi este aşteptat să-şi depună demisia în cadrul reuniunii board-ului care va avea loc mâine, spun surse apropiate situaţiei.

Producătorii auto de lux, cu ochii pe piaţa din Coreea de Sud

Coreea de Sud devine o piaţă importantă pentru constructorii auto de lux, bogătaşii ţării preferând maşinile de import Audi, Mercedes-Benz şi Maserati.

Totuşi, ţara rămâne una dintre punţinele pieţe dominate de companiile auto locale, Hyundai Motor şi filiala sa Kia Motors controlând 70% din aceasta.

WALL STREET JOURNAL

Directorul AXA demisionează

Asiguratorul francez AXA SA anunţă că preşedintele său, Henri de Castries, care este şi director general, va demisiona la data de 1 septembrie, după 16 ani în fruntea companiei.

Sherwin-Williams cumpără Valspar pe 9,3 miliarde dolari

Sherwin-Williams Co. a decis să preia Valspar Corp. pentru o sumă de peste 9 miliarde de dolari, afacere care va ajuta producătorul de vopsea să aibă un acces sporit la retaileri precum Lowe's.

SUA elimină temporar sancţiunile impuse ZTE China

Guvernul SUA vrea să ridice temporar sancţiunile comerciale impuse ZTE Corp. din China, potrivit unui oficial din Departamentul Comerţului din SUA, ceea ce va mai detensiona relaţiile dintre Washington şi Beijing.

REUTERS

BCE îndeamnă guvernele să direcţioneze cheltuielile către investiţii şi educaţie

Guvernele din zona euro ar trebui să redirecţioneze cheltuielile către investiţii şi educaţie, spune Benoit Coeure, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE).

"BCE nu poate, sigură, să creeze condiţiile pentru o redresare sustenabilă a creşterii. Acest lucru cere un efort concertat în termeni de politici economice şi fiscale", a declarat Coeure.

Jiji: Foxconn va reduce oferta pentru Sharp cu aproape 900 de milioane de dolari

Foxconn din Taiwan îşi va reduce injecţia de capital în compania niponă de electronice Sharp Corp. cu aproape 100 de miliarde de yeni (898 milioane de dolari) faţă de planul iniţial de 489 miliarde de yeni, anunţă Jiji News din Japonia.

Un model iPhone mai mic, aşteptat să fie lansat astăzi de Apple

Compania americană Apple Inc. este aşteptată să lanseze astăzi un model iPhone mai mic şi mai ieftin (iPhone SE), pe pieţele emergente şi posibil în China - cel mai mare cumpărător mondial de smartphone-uri, urmărind astfel să se redreseze după declinul vânzărilor sale de telefoane la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb