REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 21.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

Merkel cere mai mult timp pentru planul destinat crizei

Cancelarul german Angela Merkel cere mai mult timp pentru negocierea, la Bruxelles, a unui pachet cuprinzător destinat crizei. Cancelarul a abandonat discursul pe care intenţiona să-l susţină astăzi, în Parlament, când a devenit clar că nu va fi în măsură să dea detalii complete privind negocierile, astfel încât să le permită membrilor legislativului să dezbată planurile.

.............

Credite Dexia de 1,5 miliarde dolari, utilizate pentru cumpărarea de acţiuni....Dexia

Grupul bancar franco-belgian Dexia a împrumutat 1,5 miliarde de euro către cei doi acţionari instituţionali majori ai săi, care au folosit apoi numerarul ca să cumpere acţiuni Dexia, înainte de 2008, potrivit unor informaţii FT.

Mişcarea "neortodoxă", care a ridicat semne de întrebare autorităţilor de reglementare din Belgia, la acea dată, a alimentat împrumuturile Dexia pentru finanţarea unei majorări de capital. Acest lucru este ilegal în majoritatea jurisdicţiilor, este interzisă acum în Uniunea Europeană, însă nu a încălcat legile existente la acel moment în Belgia.

.............

Debenhams vrea să le returneze numerar acţionarilor

Lanţul britanic de magazine Debenhams anunţă că vrea să răscumpere acţiuni anul viitor şi că reia plata dividendelor.

Profitul înainte de taxe înregistrat de companie în anul fiscal încheiat în 3 septembrie, a crescut cu aproape 15%, la 160,3 milioane de lire sterline.

.............

WALL STREET JOURNAL

Germania şi Franţa amână planul de salvare a zonei euro

Eforturile Europei de a adopta un plan cuprinzător pentru rezolvarea crizei datoriilor din zona euro sunt în pericol, din cauza neînţelegerilor din Germania şi Franţa.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel au anunţat, ieri, că nu va fi luată nicio decizie duminică, în cadrul summitului, astfel că va fi organizată o nouă reuniune săptămâna viitoare.

...............

A crescut profitul Deutsche Börse

Profitul net al Deutsche Börse AG aproape s-a dublat în trimestrul al treilea, datorită veniturilor din vânzări şi a unui câştig din preluarea unui pachet minoritar la piaţa derivatelor Eurex.

Operatorul bursei germane a avut un profit net de 315 milioane de euro (433,5 milioane de dolari), faţă de 161,3 milioane de euro în anul anterior. Analiştii aşteptau 230 de milioane de euro.

.............

Alegerea guvernatorului Băncii Italiei surprinde

Italia şi-a ales noul guvernator al băncii centrale, punând capăt unui proces tensionat de selecţie cu o numire surprinzătoare: directorul general adjunct al instituţiei, Ignazio Visco. Acesta îl va înlocui pe Mario Draghi, care va prelua şefia Băncii Centrale Europene.

.............

NEW YORK TIMES

S&P ar putea reduce ratingul Franţei şi al altor economii

Standard & Poor\'s va reduce, cu una-două trepte, calificativele de credit pentru cinci state din Europa, inclusiv al Franţei, dacă regiunea va intra în recesiune, iar costurile la care se vor împrumuta guvernele vor creşte.

............

Speranţele Saab pălesc, investitorii chinezi îşi pierd interesul

Ultimele speranţe ale companiei suedeze Saab Automobile privind evitarea falimentului par să pălească, în condiţiile în care investitorii chinezi nu mai sunt interesaţi să salveze societatea, iar administratorul acesteia (numit de instanţă) recomandă stoparea reorganizării.

"Situaţia este complicată", a declarat Victor Muller, întreprinzătorul olandez care a cumpărat Saab de la General Motors, în 2010. "Am văzut că investitorii chinezi s-au răzgândit în ultimele zile, ceea ce este foarte îngrijorător din cauză că, în urmă cu o săptămână, îşi confirmau interesul", a mai spus Muller.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb