REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 24.10.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 24 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

Franţa, aproape de salvarea Peugeot

Franţa este pe punctul să semneze un acord pentru sprijinirea PSA Peugeot Citroen prin acordarea de garanţii financiare de 5-7 miliarde euro diviziei de creditare a companiei auto. Planul de salvare necesită aprobarea Comisiei Europene.

DuPont taie 1.500 de posturi

Compania americană DuPont, din sectorul chimicalelor, va tăia 1.500 de locuri de muncă în vederea îmbunătăţirii productivităţii sale. Societatea a obţinut un profit inferior aşteptărilor în trimestrul al treilea şi anunţă că a slăbit cererea de materiale din domeniu.

Băncile din Canada preiau active din SUA

TD Bank şi Royal Bank of Canada, cele mai mari bănci din Canada, au decis să cumpere o divizie de finanţare şi operaţiuni de carduri de credit din SUA. TD va plăti aproape 5,9 miliarde dolari către Target pentru un portofoliu de carduri de credit, iar RBC preia pe 4,1 miliarde dolari divizia canadiană de finanţare a băncii americane Ally Financial.

WALL STREET JOURNAL

Whirlpool şi-a modificat în creştere estimările de profit

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool Corp. a raportat profituri peste aşteptări pentru trimestrul al treilea, în America de Nord, pe fondul reducerii cheltuielilor. În condiţiile date, compania estimează că va avea un profit anual de 6,90 - 7,10 dolari/acţiune, faţă de 6,50 - 7 dolari/titlu, cât preconiza în iulie.

Acţiunile Apple au scăzut după lansarea iPad Mini

Compania americană Apple Inc. a lansat, ieri, o versiune mai mică a tabletei iPad, al cărei preţ începe de la 329 dolari - cost mai mare decât cel al produselor rivale. În condiţiile date, acţiunile companiei au scăzut cu 3,26%, la 613,36 dolari.

Roche ar putea fi amendată

Societatea Roche Holding AG din Elveţia ar putea fi amendată pentru că nu a raportat în mod corespunzător anumite aspecte privind siguranţa medicamentelor, după ce autoritatea de reglementare din Europa a anunţat că va lansa o procedură de infringement asupra companiei farmaceutice.

NEW YORK TIMES

Surse: UBS va reduce 400 de posturi în sectorul de investiţii

UBS va elimina 400 de locuri de muncă pe segmentul de investment banking, conform unei surse apropiate situaţiei, care precizează că vor urma şi alte disponibilizări la cea mai mare bancă elveţiană.

LG Electronics, pe profit

Producătorul sud-coreean de electronice de consum LG Electronics Inc. a raportat profit pentru trimestrul al treilea, pe fondul cererii de telefoane inteligente. Câştigul net al LG Electronics a fost de 157 miliarde woni (142 milioane dolari) în cele trei luni încheiate în 30 septembrie, comparativ cu o pierdere de 414 miliarde woni în acelaşi interval din 2011.

Încetinesc vânzările InterContinental Hotels în SUA

Creşterea vânzărilor Intercontinental Hotels Group a încetinit în trimestrul al treilea, în SUA, în condiţiile în care Ziua Americii (4 iulie) a căzut la mijlocul săptămânii, iar în calendarul sărbătorilor religioase din septembrie au avut loc unele schimbări.

Cea mai mare companie hotelieră a informat că venitul pe cameră disponibilă a sporit cu 4,6% în perioada menţionată, ritm inferior celui consemnat anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb