REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 25.01.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 ianuarie 2012

FINANCIAL TIMES

Sarkozy iese din politică, dacă pierde alegerile

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că va renunţa la politică şi îşi va schimba complet viaţa, dacă nu va câştiga din nou alegerile de anul acesta.

UniCredit va lansa o emisiune de obligaţiuni garantate de 25 miliarde euro

Banca italiană UniCredit vrea să câştige până la 25 de miliarde de euro dintr-o emisiune de obligaţiuni garantate, în contextul presiunilor de lichiditate din zona euro.

Roche lansează o ofertă ostilă de 5,7 miliarde dolari pentru Illumina

Producătorul elveţian de medicamente Roche a lansat o ofertă ostilă de 5,7 miliarde dolari pentru compania americană Illumina, furnizor de soluţii de diagnostic.

Roche vrea să plătească 44,50 dolari în numerar pentru o acţiune Illumina, cu aproape 64% mai mult decât preţul atins de aceste titluri la mijlocul lunii decembrie.

WALL STREET JOURNAL

British Airways, căutată pentru o investiţie în AMR

Potenţialii ofertanţi pentru American Airlines caută să obţină de la British Airways susţinere sau o sursă de investiţii pentru operatorul de transport american, spun surse apropiate situaţiei.

Conform acestora, firma de private equity TPG Capital, care ia în calcul realizarea de investiţii în compania mamă a American Airlines, AMR Corp., s-a adresat către International Consolidated Airlines Group SA, holdingul care deţine British Airways şi Iberia Líneas Aéreas de España, în speranţa că IAG ar fi interesată de un parteneriat pentru depunerea unei oferte.

Profitul Ericsson, în declin

Telefon AB L.M. Ericsson, cel mai mare producător mondial de echipamente de reţele de telefonie, a raportat un declin semnificativ al profitului în ultimul trimestru din 2011, din cauza vânzărilor slabe.

Compania suedeză şi-a redus marja de profit la 30,2%, de la 36,6% în anul anterior. Câştigul net a ajuns la 1,15 miliarde coroane suedeze (170,8 milioane de dolari), de la 4,32 miliarde coroane.

Sony negociază o investiţie în Olympus

Compania niponă Olympus Corp., afectată de un scandal contabil, are nevoie de un partener investitor, din rândul celor mai mari societăţi din ţară, ca să obţină până la 100 de miliarde yeni (circa 1,3 miliarde dolari), conform unor surse apropiate discuţiilor.

Sony Corp., Fujifilm Holdings Corp. şi Terumo Corp. poartă discuţii preliminare în vederea realizării unor investiţii în Olympus, spun sursele amintite.

NEW YORK TIMES

Lagarde: Combinarea ESM şi EFSF ar spori încrederea investitorilor

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, spune că unirea fondului temporar de salvare al UE (EFSF) cu cel permanent (ESM) ar duce la recâştigarea încrederii investitorilor în regiune.

Marea Britanie s-ar putea îndrepta către recesiune

Economia Marii Britanii a scăzut cu 0,1% la finele lui 2011, potrivit aşteptărilor analiştilor, iar ţara s-ar putea îndrepta către o uşoară recesiune. Datele oficiale în acest sens vor fi publicate astăzi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb