REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 30.06.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 30 iunie 2010

Financial Times

FMI îndeamnă SUA să-şi înăsprească politica fiscală

Statele Unite nu vor reuşi să înregistreze o creştere semnificativă, dacă nu-şi vor înăspri politica fiscală mai rapid, estimează Fondul Monetar Internaţional.

FMI sugerează, într-un raport, că "ţările cu deficite mari", în principal SUA, ar trebui să-şi înăsprească politica fiscală mai rapid decât plănuiau.

..........

Pieţele, slăbite de temerile privind creditele BCE

Temerile legate de faptul că Banca Centrală Europeană (BCE) elimină prea repede măsurile de sprijin de urgenţă destinate băncilor din zona euro au generat scăderi semnificative marţi, pe pieţele financiare. Astfel, euro s-a depreciat până la nivelul minim al ultimilor opt ani şi jumătate în raport cu yenul japonez.

..............

Wall Street Journal

Grecia îşi vede de ţintele bugetare în timp ce sindicaliştii ies în stradă

Grecia aşteaptă să atingă sau chiar să depăşească ţintele de deficit bugetar stabilite pentru anul curent, spune ministrul finanţelor de la Atena, George Papaconstantinou, ştiind însă că trebuie să depună eforturi ca să convingă investitorii şi publicul nemulţumit în privinţa planurilor guvernamentale.

Afirmaţiile lui Papaconstantinou au fost făcute ieri, într-un moment în care mii de demonstranţi au protestat în centrul Atenei faţă de măsurile de austeritate stabilite de autorităţi.

...........

Directorul SocGen loveşte în taxele bancare

Taxele asupra băncilor propuse de unele guverne din Europa ar putea afecta economiile ţărilor în cauză într-un moment în care creşterea este fragilă, declară Fréderic Oudéa, directorul executiv al "Société Générale" SA (SocGen).

Franţa, Germania şi Marea Britanie au anunţat, săptămânile trecute, că vor impune diverse taxe în sectorul bancar. Potrivit spuselor lui Oudéa, aceste taxe vor avea efecte negative în special în Europa, unde băncile aduc aproape 75% din necesarul de finanţare, spre deosebire de SUA - unde proporţia este de circa 25%.

.......

Larry King renunţă la emisiunea sa

Larry King a anunţat, ieri, că va renunţa în această toamnă la talk show-urile nocturne pe care le-a realizat vreme de 25 de ani la postul american CNN. King, în vârstă de 76 de ani, va continua să fie gazda emisiunii până când va fi găsit un înlocuitor.

.................

New York Times

GM anunţă un plan de majorare a vânzărilor şi reducere a datoriilor

Producătorul auto General Motors (GM) a dezvăluit, marţi, un plan de creştere a vânzărilor la nivel mondial, respectiv de reducere a datoriilor.

"Prezentăm un nou GM, suntem o companie nouă, cu mult diferită de ceea ce eram în urmă cu 12 lunI", a anunţat conducerea societăţii.

.........

AIG îl angajează pe fostul avocat al "Lehman"

Asiguratorul "American International Group" (AIG) l-a angajat pe David DeMuro, fost avocat al "Lehman Brothers Holdings", în funcţia de consilier general adjunct. Acesta se va ocupa de supravegherea strategiilor de reglementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb