REVOLUŢIE EŞUATĂ Miliardarii fotbalului s-au răzgândit

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 22 aprilie 2021

Miliardarii care au pretins că vor să salveze fotbalul nu au rezistat nici măcar trei zile la presiunea exercitată asupra lor de suporteri, autorităţi, antrenori, fotbalişti şi de conducerile UEFA şi FIFA. Revoluţia pornită din birouri de lux s-a stins lamentabil, cluburile engleze fiind primele care au înţeles că riscă să se "înece" dacă înoată contra curentului. Mai binele (financiar) a fost şi de această dată duşmanul binelui. Încercarea de a înveli eşecul în multe cuvinte este şi în acest caz ridicolă. Iniţiatori ai Superligii au dat publicităţii un comunicat,în care precizează că proiectul, pe care îl consideră benefic pentru întregul fotbal, va fi remodelat: "Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei. Ar oferi, de asemenea, plăţi de solidaritate sporite material tuturor celor implicaţi în fotbal. În ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acţiunile unor terţe părţi. Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului".

După Manchester City, şi Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent. Manchester City a fost primul club care a făcut anunţul oficial că începe procedura de retragere din grupul care a iniţiat proiectul Superligii europeane. "După ce v-am ascultat (n.r. - pe fani) şi am ascultat şi comunitatea mai largă a fotbalului în ultimele zile, ne retragem din Superliga propusă. Am făcut o greşeală şi ne cerem scuze", a precizat Arsenal, într-un comunicat, în timp ce Manchester Uniter a menţionat scurt: "Nu vom participa la Superliga europeană". Tottenham, la rândul său, a evidenţiat consecinţele juridice ale acestei retrageri, după ce au fost semnate mai multe contracte: "Putem confirma că am început oficial procedurile de retragere din grupului de cluburi care dezvoltă în prezent un proiect al Superligii europene." "Liverpool Football Club poate confirma că implicarea noastră în planurile propuse de a forma o Superligă Europeană a fost întreruptă", a fost comunicatul clubului Liverpool. Premierul britanic Boris Johnson salută retragerea cluburilor engleze din Super Ligă.

După prima retragere, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că este "încântat" să o vadă pe Manchester City renunţând la participarea la Superligă, un proiect care a ameninţat fotbalul european cu implozie timp de două zile.Preşedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, se arăta încrezător, înainte de retragerea cluburilor engleze, că proiectul Superligii europene va continua şi va avea sută la sută şanse de succes. După retragerea cluburilor engleze şi a grupării Inter Milano, acelaşi Andrea Agnelli afirma că se deschide dialogului cu instituţiile de fotbal: "Dacă ne fac o propunere, vom evalua. Superliga va continua cu scopul de a crea cea mai frumoasă competiţie din lume, capabilă să aducă beneficii întregii piramide a fotbalui, de a creşte distribuţia resurselor către alte cluburi şi de a rămâne deschisă cu cinci locuri disponibile în fiecare an. Celelalte vor fi definite prin dialogul cu instituţiile din fotbal. Există voinţă deplină de a participa în continuare la campionatele şi cupele naţionale. Rămânem în competiţiile de acasă, vom juca pe fiecare stadion din Italia, Spania şi Anglia. Munca noastră va rămâne legată intrinsec de competiţiile interne".

Pe de altă parte, un tribunal din Madrid a interzis UEFA şi FIFA să ia orice măsură împotriva lansării Super Ligii. Curtea Comercială nr. 17 din Madrid indică faptul că "a ordonat FIFA şi UEFA (...) să se abţină de la adoptarea oricărei măsuri sau acţiuni sau de a emite orice declaraţie sau comunicat de presă care împiedică sau pune dificultăţi, de formă directă sau indirectă, la pregătirea Superligii de fotbal". Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare. Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb