#Rezist

AUTOR: AMBASADELE BELGIEI, DANEMARCEI, FINLANDEI, FRANŢEI, GERMANIEI, OLANDEI ŞI SUEDIEI ÎN ROMÂNIA
Politică #Legislatie / 21 decembrie 2017

Protest împotriva modificării Legilor Justiţiei (Sursa foto: "Corupţia Ucide"/ Facebook)

Protest împotriva modificării Legilor Justiţiei (Sursa foto: "Corupţia Ucide"/ Facebook)

Comunicat comun contra modificărilor Legilor Justiţiei

-----

Actualizare 18:15 Iordache, despre scrisoarea ambasadorilor UE: "Nu este necesar avizul Comisiei de la Veneţia, legile justiţiei întăresc lupta anticorupţie"

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că în ceea ce priveşte modificarea celor trei acte normative care stau la baza sistemului judiciar nu este nevoie de avizul Comisiei de la Veneţia, deoarece legile, aşa cum au fost ele modificate în Parlament întăresc independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie, iar factorul politic este eliminate.

"Răspund în felul următor: nu există niciun fel de motiv de îngrijorare, cele trei legi au fost adoptate într-o consultare publică care nu cred că a existat până în acest moment şi este rezultatul observaţiilor primite de la CSM, de la asociaţiile profesionale şi răspunde corelărilor legilor adoptate acum 13 ani prin asumarea răspunderii Guvernului (...) Noi, prin modificările pe care le-am făcut, am păstrat o justiţie independentă, deciziile se vor lua fie la numiri, fie la separarea carierelor de către CSM, de către judecători, de către procurori astfel încât, fie că discutăm de carieră fie că discutăm de înfiinţarea unei secţii speciale, fie că discutăm de CSM în ansamblul său, fie că discutăm de CSM în cele două secţii, fie că discutăm de Inspecţia Judiciară, în toate aceste etape sau în toate aceste aspecte factorul politic este eliminat", a declarat Florin Iordache, întrebat cum răspunde celor şapte ambasadori UE care au solicitat coaliţiei PSD - ALDE să evite orice acţiune care ar putea slăbi independenţa justiţiei şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei.

Iordache a adăugat, citat de News.ro: "Eu rog toţi cei care aduc critici la cele trei legi (ale justiţiei - n. red.) să se uite cu foarte mare obiectivitate pentru că legile sunt nişte legi mai bune, nişte legi mai coerente, nişte legi în concordanţă cu normele şi cu legislaţia europeană şi nu fac decât să ajute sistemul judiciar din România".

Întrebat dacă va solicita avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum recomandă ambasadele Uniunii Europene, Florin Iordache a spus că nu este nevoie de un astfel de aviz.

Florin Iordache a conchis: "Nu este necesar un aviz al Comisiei de la Veneţia pentru că schimbările pe care noi le-am făcut, atât la numirile procurorilor, atât la Inspecţia Judiciară, cât şi la secţiaile celelalte din cadrul Parchetului general, nu sunt făcute decât eliminând factorul politic şi sunt făcute cu reprezentanţii CSM. Din punctul meu de vedere acest aviz al Comisiei de la Veneţia poate fi cerut, dar înainte de a critica aceste legi, haideţi să le citim în integralitatea lor şi să vedem că atât independenţa justiţiei, dar şi lupta anticorupţie nu numai că nu este împiedicată, ci este întărită".

(A.C.)

-------

"Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept.

Recunoaştem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce priveşte construirea unui parcurs şi aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiţiei. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiţiei, în forma lor actuală, precum şi recentele amendamente propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese.

La reuniunea Consiliului din 12 decembrie, Uniunea Europeană a adoptat concluzii pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei în România. Concluziile subliniază, în special, «necesitatea predictibilităţii, a transparenţei depline şi a consultărilor incluzive» în ceea ce priveşte reforma justiţiei, în conformitate cu prevederile raportului Comisiei Europene din cadrul MCV. În plus, Consiliul solicită României să evite orice pas înapoi.

În acest context, facem apel la părţile implicate în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei şi să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneţia, pentru a menţine astfel independenţa sistemului judiciar şi a păstra intact procesul de reformă în general.

Avem încredere că toţi actorii politici implicaţi vor acorda atenţia cuvenită acestor preocupări legitime, în concordanţă cu angajamentul nostru european comun, şi vom fi în continuare gata să sprijinim România în eforturile ei de a reafirma acest angajament."

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Wow! Ce [Fragment eliminat, conform regulamentului] a luat PSD+ALDE!

    Eu, ca cetatean roman, cer si rog clasa politica sa ia in calcul ROexitul. M-am saturat de sfaturile acestor papleci numiti ambasadori. Desi pe fond sunt de acord cu observatia, faptul ca se trezesc vorbind si nu sunt pusi la punct imi repugna. Ferice de polonezi ca au un presedinte demn, ca fac o politica in picioare nu in genunchi pe supt birourile inaltei porti. Ferice de unguri, papleaca al nostru atrage atentia ca vom ajunce ca Polonia. Niciodata bai papleaca, nu vom ajunge dintr-un popandau sa avem un presedinte demn , nu vom ajunge sa avem industria poloniei, agricultura, infrastructura, clasa politica. Si tradatorii lor sunt mai valorosi decat ai nostri !

    1. Mai ca batem pe aceeasi idee.

      Sustin ideea.

      Daca noi ca popor nicodata nu am fost in picioare decit cu conducatori straini atunci asta meritam. Daca cei care sint in parlament sint niste jmecheri care prostesc jmecheri ca tine sa-i voteze si sa fure mai departe atunci ceilalti merita sa indure tot. Se pare ca nu ai trait sub Ceausescu. Cit de curind va fi la fel.

      Esti roman ca si mine, te caracterizezi ca popandau si generalizezi la ceilalti conationali. Eu nu te contrazic in ceea ce te priveste, dar nu sunt de acord cu tine in privinta generalizarii.

      Vad ca preferi ca iesim din UE, decat sa dea cei de teapa teldrum inapoi banii furati, iar vinovatii sa fie trasi la raspundere. Compari industria, Romaniei cu cea a Poloniei, dar iti convine ca cei care au distrus-o scapa de raspundere. Ce aplauzi tu nu reprezinta exemple de conducatori cinstiti care apara interesele Romaniei, ci niste vinovati care schimba legile ca sa nu raspunda pentru faptele lor. 

      O aduci din condei ca orice propagandist rezistiv dar popandaul era la cotroceni nu generic orice roman. Pentru voi minciuna si mistificarea sunt a doua natura. Sigur ca prefer sa iesim din UE . De teldrum nu imi pasa pentru ca cei care au stat de sase cat se faceau ilegalitati cu siguranta ca au suficiente dovezi stranse cu care sa il infunde acum pe partenerul lor mustacios. Dragnea am impresia ca este mult mai mult al vostru decat al nostru romanii civili iar ce intelegi tu din industrie in afara unor lozinci scurte nu cred ca are prea multa valoare. Interesant ca de la o vreme ati venit voi propagandistii cu lozincile voastre ieftine si la ziarul Bursa. Stii tu propagandistule ce aplaud stii tu propagandistule ca as fi caracterizat ca popandai romanii in general. Nu respectati nici o lege, traiti doar in minciuna si mistificare si asta veti face daca doamne fereste ajungeti la putere furand alegerile cumva. Sunteti ridicoli vorbind de cinste si respectarea legii. Sunteti o rusine dupa orice standard de civilizatie. Asta este de fapt problema majora.

      Bine spus.

      2.4. cred ca e latrator din opozitie. 

    Abasadori sunt portavocea multinationalelor.

    Cine are vreme, sa demonstreze ca multinationalele fura lagal, off-shore etc.? 

    Comisia Europeana sa o bagam la origini?  

    Pentru ca m-am nascut in Romania de ce nu pot sa castig 1500 pentru o munca simpla ca in Vest, adica salar minim ca la ei nu 1500 ron? 

    MCV ne spune de coruptie, ok, cine sunt corupti? Ai Cjue trimite-i la Gherla noastra sau a voastra, nu tot bateti din gura. 

    Toata adunatura aceasta de Europa nu functioneaza de ex. nu exista un sef al Europei, al armatei UE, cai ferate la fel, 112 European. Tirca-birca cu o capitala s-a pronuntat din UE tarisoare. Atunci de ce ne miram ca Uk a parasit sandramaua iar noua la restul ne-a INTERZIS sa ne exprimam democratic daca mai vrem sau nu sa ramanem in adunatura de UE. 

    Dragnea esti unsoare !!!

    Bravooo !!! 

    1. Chiar si cei care doresc anarhia ca si tine la un meoment dat isi dau seama ca nu e buna. in orice caz, comunismul nu mai vine stai linistit. Prefer sa mor decit sa-l inlocuiasca Dragnea pe Ceausescu.

      Pai, Ceausescu era piesa fata de Dragnea!

      Daca Ceausescu era piesa atunci tu erai un securist bine hranit si platit....te iubesc, oricum asa cum zis-a Hristos.

      E discutabil ceea ce spui.

      Rata de "mor" e undeva la 15-25 la 100 000 de oameni, eu cred ca nu ai muri. 

      Gandeste-te ce a construit comunismul si gandeste-te ce a construit democratia, ca durata de timp sunt imediat apropiate, avem Dacia, Ford care inteleg ca ofera 1200 ron net celor din urma. Ii invita sa migreze spre Vest sa culeaga capsuni? Drumurile sunt trasate de pe vremea comunistilor, inclusiv Parlamentul de acum ei l-au ridicat si ne arata "ca" capitalisti nu sunt in stare sa faca un simbol al "libertati" ! 

      Parlamentul ar trebui sa fie muzeu. Castelul Banfy din centrul Clujului ne arata ca demicratia nu e in stare sa intretina cladirile simbolice ca e saraca. 

      Acum cca 15 ani am ajuns la concluzia ca om bogat este pentru ca il exploateaza pe omul sarac. Acum o sustin cu fermitate! Atunci am plecat de la sat la Budapesta 2,5 luni, cu ochi de atunci m-a socat aceasta descoperire. Cartile citite mi-o intaresc. Mijloacele s-au schimbat. 

      Stapan-sclav exista si a existat in toata iatoria scrisa din diferite popoare. 

      Deci l-au inlaturat pentru bunuri: petrol, aur, gaz, sclavi.

      Daca democratia nu a fost in stare sa construieasca un oras in camp, e degeaba. 

    PSD ne izoleaza. O sa le fie scarba de noi chiar si polonezilor.

    Draga Redactie,

    va rog sa corectati, ambasada Austriei ati uitat sa mentionati, mai ales ca odata cu Gala ZF a fost creat un nou departement in cadrul ERSTE specializat in politica comunitara. Doar nu doriti sa se creeze impresia ca acest Institut sustinut o legislatie sussceptibila a fi de natura indoielnica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9080
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.7350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb