Risc de emisii radioactive la Cernobîl

Risc de emisii radioactive la Cernobîl

E.O.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 9 martie 2022

Risc de emisii radioactive la Cernobîl

Actualizare - CNCAN precizează că măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) precizează că măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii şi nu sunt semnalate depăşiri la nivelul teritoriului ucrainean.

Din informaţiile primite de la Autoritatea de Reglementare şi Control din Ucraina (State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine), a fost confirmată întreruperea alimentării cu energie electrică în data de 09.03.2022, în jurul orei 11, spune CNCAN, conform news.ro.

Potrivit protocoalelor de securitate, a fost stabilită conectarea la sursa de alimentare de rezervă ce utilizează sistemele diesel mobile. În prezent, toate sistemele de securitate sunt funcţionale, fiind alimentate din generatoarele diesel de rezervă şi nu există un pericol pentru mediu sau populaţie, potrivit sursei citate.

Rezerva de combustibil este dimensionată pentru perioadele de timp necesare pentru restabilirea alimentării cu energie electrică, funcţionarea generatoarelor diesel de rezervă putând fi prelungită după necesităţi prin realimentare cu combustibil până la reconectarea la reţeaua naţională de energie electrica.

CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei din punct vedere al monitorizării radiologice.

---

Actualizare - AIEA spune că nu există "niciun impact critic" asupra siguranţei centralei de la Cernobîl

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că nu există "niciun impact critic" asupra siguranţei centralei Cernobîl. Anunţul AIEA vine în urma avertismentelor ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi ale serviciului de securitate ale ţării cu privire la o posibilă scurgere de radiaţii, în urma deconectării centralei de la reţeaua electrică a Ucrainei, conform CNN, citată de news.ro.

AIEA a anunţat, pe Twitter, că a fost informată de autorităţile ucrainene că centralade la Cernobîl a fost debranşată de la reţeaua electrică, dar că nu a fost observat "niciun impact critic" asupra siguranţei centralei.

"Nivelul de căldură a combustibilului uzat din rezervoare şi volumul de apă de răcire de la centrala nucleară de la Cernobîl sunt suficiente pentru eliminarea eficientă a căldurii, fără a fi nevoie de alimentare cu electricitate", se arată într-o declaraţie AIEA.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a repetat avertismentele Energoatom, potrivit cărora Cernobîl "a pierdut toată alimentarea cu energie electrică" şi a făcut apel la comunitatea internaţională să ceară Rusiei "încetarea focului" pentru a "permite unităţilor de reparare să restabilească electricitatea": "Generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore în alimentarea Centralei Nucleare de la Cernobîl. După aceea, sistemele de răcire ale instalaţiei de stocare a combustibilului nuclar uzat se vor opri, scurgeri radioactive fiind astfel iminente".

---

Noi informaţii anunţă că în jurul centralei de Cernobîl este posibil să se înregistreze emisii radioactive, după ce alimentarea centralei cu energie electrică a fost întreruptă de ruşi, potrivit digi24.ro.

Conform sursei citate, la Cernobîl se află 20.000 de ansambluri de combustibil nuclear uzat, care au nevoie de răcire constantă. Compania nucleară ucraineană a anunţat că sistemul nu poate răci combustibilul uzat fără electricitate.

Sistemele de monitorizare a instalaţiilor de deşeuri radioactive de la Cernobîl, din nordul Ucrainei, au încetat să mai transmită date către organizaţia de supraveghere nucleară a ONU, a declarat instituţia.

Amintim că centrala de la Cernobîl a fost ocupată de ruşi încă din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina şi că în apropierea obiectivului nuclear au loc încleştări armate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ukraina are arme biologice, si laboratoare bineinteles.

    cautati pe youtube : Nuland testifies that labs do exist in Ukraine, and then this happens... Ukraine up date 2 

    1. Da, ca si armele nucleare ale lui Saddam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb