RMGC concediază încă 35% dintre angajaţi

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 2 aprilie 2015

RMGC concediază încă 35% dintre angajaţi

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a anunţat începerea procesului de concediere colectivă pentru aproximativ 35% din angajaţii rămaşi, numărul final urmând să fie determinat după încheierea negocierilor cu sindicatul, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Compania a notificat atât Sindicatul "Viitorul Mineritului", cât şi autorităţile în domeniul muncii asupra procesului de concediere, conform sursei citate.

Comunicatul precizează că, la un an după concedierile colective din martie 2014, când 1.000 de familii rămâneau fără sursă esenţială de venituri în zona Roşia Montană, RMGC este constrânsă să continue disponibilizările din cauza întârzierilor nejustificat de mari, în evaluarea şi avizarea proiectului minier aurifer, în ciuda tuturor eforturilor companiei.

"În acelaşi timp, Roşia Montană Gold Corporation îşi reafirmă disponibilitatea de a dezvolta cea mai modernă mină auriferă din România şi speră ca factorii de decizie să se implice în consultări cât mai curând posibil", conform sursei citate.

În ianuarie, compania canadiană Gabriel Resources (ce deţine 80,69% din acţiunile RMGC), a trimis o notificare oficială către Preşedintele şi Premierul României, prin care a solicitat autorităţilor noastre să iniţieze un dialog pozitiv cu factorii de decizii din Executiv şi cu autorităţile de reglementare competente direct responsabile de evoluţia procesului de avizare şi autorizare a minei de aur şi argint de la Roşia Montană.

Jonathan Henry, preşedintele şi directorul executiv al companiei, spunea că speră într-o rezolvare amiabilă fără nevoia de a escalada această dispută într-un arbitraj.

"Credem cu tărie că modul în care ne-am comportat a demonstrat faptul că principala dorinţă a grupului este de a evita orice dispute prelungite şi de a fi partenerul României în dezvoltarea unui proiect minier sustenabil, de clasă mondială, în beneficiul României şi al tuturor părţilor implicate", potrivit sursei citate.

Oficialii canadieni au arătat că, dacă nu vor obţine o soluţie satisfăcătoare sau dacă ţara noastră nu ia măsuri concrete pentru o înţelegere amiabilă, Gabriel Resources este pregătit să-şi prezinte pretenţiile în cadrul arbitrajului internaţional, pentru a obţine compensări integrale pentru drepturile sale de a dezvolta proiectul, care au fost refuzate prin încălcări ale tratatelor de către ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb