RO Tech Nation DIH a fost selectat în Reţeaua Europeană de Centre de Inovare Digitală

A.P.
Comunicate de presă / 17 noiembrie 2020

RO Tech Nation DIH a fost selectat în Reţeaua Europeană de Centre de Inovare Digitală

Centrul de Inovare Digitală RO Tech Nation a fost selectat de către Autoritatea Naţională pentru Digitalizarea României să facă parte din cele 12 centre regionale de inovare digitală care vor intra în procesul de selecţie şi validare finală pentru Reţeaua Europeană de centre de inovare digitală, potrivit unui comunicat de presă.

Centrul de inovare digitală (Digital Innovation Hub - DIH) este un one-stop shop cu rol de a ajuta mediul privat să răspundă dinamic la provocările digitale actuale şi să devină mai competitiv, prin facilitarea accesului la expertiză tehnică şi experimentare, precum şi posibilitatea de a "testa înainte de a investi". Reţeaua va fi finanţată prin Europa Digitală, noul program al Comisiei Europene care susţine tranziţia către o Uniune digitală pentru sectoarele public şi privat.

Situaţia curentă arată că din punct de vedere al nivelului de digitalizare acesta este unul dezechilibrat, depinzând în mare măsură de sectorul de activitate, statul din care provin întreprinderile sau dimensiunea companiei. În plus, în anul 2020, România s-a situat pe locul 26 din 28 de state membre potrivit Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI), care măsoară progresele realizate de statele membre ale UE în direcţia unei economii şi a unei societăţi digitale.

În acest context, urmărind să pună la dispoziţie soluţii de transformare digitială pentru dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov, RO Tech Nation DIH s-a constituit ca un parteneriat între membrii inițiativei România Tech Nation - Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Banca Comercială Română, eMAG, Ernst & Young, How to Web, KPMG, Universitatea Politehnica din București - și Academia de Științe Economice din București, Iceberg Consulting SRL, Patronatul IT "π" și Asociația Tech Lounge.

RO Tech Nation DIH este un centru de inovare digitală cu expertiză în domeniile Smart Cities, Digitalizarea Administraţiei, Industria 4.0, Transformarea Digitală a Industriilor, E-Health şi Cultură, care îşi propune să:

Crească gradul de conştientizare şi să asigure accesul la informaţie şi transformare digitală;

Faciliteze colaborarea dintre industrii, întreprinderi, administraţie care au nevoie de soluţii tehnologice şi companii (în special start-up-uri şi IMM-uri) care deţin soluţiile pentru piaţă;

Ofere sprijin în ceea ce priveşte instruirea în domeniul competenţelor digitale;

Ofere sprijin pentru companii privind accesul la instituţii financiare şi investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb