ROBERTA METSOLA: ''Viitorul Europei este legat de viitorul Ucrainei''

G.U.
Internaţional / 9 mai 2022

Sursă foto: Roberta Metsola/Twitter

Sursă foto: Roberta Metsola/Twitter

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a participat la ceremonia de închidere a lucrărilor Conferinţei pentru Viitorul Europei, cel mai amplu exerciţiu democratic la care au participat sute de mii de cetăţeni europeni, transmite CaleaEuropeana.ro. În discursul său, susţinut în casa democraţiei, preşedinta Roberta Metsola a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în acest exerciţiu şi a pledat pentru "dezlănţuirea puterii Europei" în schimbararea de bine a vieţii oamenilor.

"Această Conferinţă privind viitorul Europei implică sute de mii de oameni din întreaga Europă. Aceasta a fost o experienţă intensă în ceea ce priveşe puterea democraţiei participative, după luni de discuţii şi dezbateri puternice. Viitorul Europei este încă nescris, iar povestea noastră depinde de noi toţi. Această dezbatere a căpătat o nouă realitate la 24 februarie, când preşedintele Putin a ordonat armatei sale să invadeze Ucrain. Lumea de după 24 februarie este una foarte diferită, una mai periculoasă. Iar rolul Europei s-a schimbat odată cu ea. Viitorul Europei este legat de viitorul Ucrainei. Viitorul nu poate fi decât împreună, asta depinde numai de noi. Aceasta este responsabilitatea noastră. Şi permiteţi-mi să vă spun astăzi aici că Parlamentul European va lupta pentru o Europă mai puternică şi pentru tot ceea ce înseamnă Europa", a transmis preşedinta Legislativului European în discursul său.

În urma rezultatelor obţinute în urma Conferinţei pentru Viitorul Europei, mai exact recomandările venite din partea cetăţenilor europeni, au arătat decalajul dintre ceea ce Uniunea Europeană poate să ofere şi ce îşi doresc de fapt cetăţenii de la proiectul european, notează sursa citată.

"Proiectul nostru european a fost o poveste de succes şi poate că nu este perfect, dar reprezentăm un bastion al democraţiei liberale, al libertăţii de gândire, al siguranţei şi securităţii. Iar acest lucru inspiră milioane şi milioane de oameni din Europa şi din întreaga lume. Cu toate acestea, această conferinţă dovedeşte, de asemenea, că există un decalaj între ceea ce aşteaptă oamenii şi ceea ce oamenii şi ceea ce Europa este capabilă să ofere în acest moment, motiv pentru care avem nevoie de o convenţie ca următor pas şi asupra căreia Parlamentul European va insista", a mai menţionat Metsola.

"Europei nu i-a fost niciodată frică. Şi acum este timpul să facem un pas înainte şi nu un pas înapoi. Ne aflăm din nou într-un moment definitoriu al integrării europene. Nu ar trebui să ne fie teamă să dezlănţuim puterea Europei de a schimba vieţile oamenilor în bine, aşa cum a făcut-o pentru ţara mea. În cele din urmă, ne-am adunat aici, de Ziua Europei, în timpul anului dedicat tineretului, în sediul Parlamentului European din Strasburg. Nu există un loc care să simbolizeze mai mult puterea democraţiei, puterea Europei de a face împreună următorii paşi. Acesta este momentul nostru", a conchis Roberta Metsola.

Plenul Conferinţei privind viitorul Europei a adoptat cele 49 de propuneri ale raportului Conferinţei pe 30 aprilie 2022. Acestea includ peste 300 de măsuri în cadrul a nouă teme şi s-au bazat pe 178 de recomandări ale grupurilor de dezbatere ale cetăţenilor europeni, pe contribuţii din partea grupurilor de dezbatere şi evenimentelor naţionale, pe idei din cadrul Evenimentului tineretului european şi pe 43.734 de contribuţii privind 16.274 de idei înregistrate pe platforma digitală multilingvă.

Anterior intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona în 2009, exista o singură procedură de revizuire a tratatelor pe care se întemeiază UE: convocarea unei conferinţe interguvernamentale. Din 2009, articolul 48 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE) prevede două proceduri de revizuire a tratatelor.

Prima procedură - revizuirea ordinară - se referă la modificări-cheie privind competenţele UE şi necesită convocarea unei conferinţe interguvernamentale pentru adoptarea prin consens a propunerilor de modificări. Toate ţările UE trebuie să ratifice modificările aduse tratatului pentru ca acestea să intre în vigoare.

Cea de-a doua procedură - revizuirea simplificată - stipulează că în cazul în care modificările propuse se referă la politicile şi acţiunile interne ale UE, Consiliul European adoptă în unanimitate o decizie în privinţa modificărilor după consultarea Comisiei, a Parlamentului European şi a Băncii Centrale Europene. Noile prevederi ale tratatului intră în vigoare numai după ratificarea acestora de către toate ţările UE în conformitate cu procedurile constituţionale proprii ale acestora.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamne cata prostie este si la UE.. Ce treaba are Ukraina cu UE??? Ukraina face parte din zona de influenta a Russiei.. Este zona tampon intre NATO since Russia... Russia niciodata nu v a permite ca Ukraina sa se alature UE sau NATO..... Ukraina v a destrama UE daca politicienii europarlamentari fac greseli enorme.. Ukraina nu trebuie invitata into UE.... Altfel razboiul v a dura zeci de ani....

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb