ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, anunţă publicarea primului său Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2022, care evaluează impactul generat de activităţile sale asupra ariilor sociale, economice şi de mediu şi anunţă pilonii strategici care guvernează acţiunile de sustenabilitate ale grupului.
Lansarea Raportului se subsumează strategiei prin care holdingul va adopta reguli solide de bune practici, ce vor contribui pe termen lung la dezvoltarea agriculturii sustenabile în România, fiind un angajament intern asumat de ROCA Agri RDF, la iniţiativa acţionarilor săi, ROCA Investments şi Florin Deznan.
Astfel, anticipând Directiva Europeană aplicabilă începând cu anul financiar 2024, privind raportarea sustenabilităţii corporative, ROCA Agri RDF urmăreşte o abordare integrată în segmentul agriculturii sustenabile, propunându-şi să devină un jucător de tip one-stop-shop pentru fermieri şi să aducă inovaţie în agricultura românească, prin intermediul unei abordări digitalizate, cu productivitate crescută.
În plus, prin transferul know-how-ului către partenerii săi, holdingul încurajează dezvoltarea sustenabilă a agriculturii locale, promovează practici responsabile şi eficiente şi contribuie la creşterea acestui sector vital pentru economie şi mediu.
"Agricultura competitivă a viitorului, cea care se va tranzacţiona pe marile burse internaţionale, este agricultura sustenabilă, iar România are toate atributele pentru a redeveni un jucător strategic pe harta europeană a agriculturii. De aceea, aplicarea unor principii solide, măsurabile prin intermediul rapoartelor anuale de sustenabilitate, reprezintă un pas înainte în strategia noastră de scalare a acestui sector strategic al ţării," declară Florin Deznan, Preşedintele Consiliului de Administraţie ROCA Agri RDF.
"La ROCA Agri RDF, ne-am asumat cu hotărâre rolul de a fi pionieri în promovarea unei agriculturi sustenabile în România. Ne concentrăm eforturile şi resursele pentru a dezvolta şi pune la dispoziţie fermierilor soluţii inovatoare şi eficiente, care să contribuie la creşterea sustenabilă a sectorului agricol. Suntem mândri să jucăm un rol activ în asigurarea prosperităţii comunităţilor agricole, oferindu-le acces la tehnologii avansate, abordări digitalizate şi expertiză de vârf. Angajamentul nostru este să fim un partener de încredere pentru fermieri şi să promovăm împreună un viitor mai responsabil pentru agricultura românească", declară Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.
Raportul stabileşte un nou set de standarde la nivelul agriculturii româneşti, identificând 5 piloni strategici de sustenabilitate pentru ROCA Agri RDF: Capitalul de Dezvoltare şi Investiţii, Agricultură Sustenabilă şi Trading, Produse Sustenabile, Capitalul Natural şi Capitalul Social.
Între priorităţile holdingului sunt incluse, astfel, achiziţia de ferme şi terenuri de înaltă calitate, atragerea altor companii relevante în cadrul holdingului, dezvoltarea ariei de producţie şi a celei de logistică, zonarea climatică, investiţii în cercetare şi dezvoltare aplicată pentru obţinerea de produse de calitate şi certificate, gestionarea resurselor naturale şi protejarea biodiversităţii sau investiţii în programe de educaţie pentru fermieri şi angajaţi, inclusiv în programe de leadership pentru agricultori.