ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acţiunile BICO Industries

S.B.
Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2021

ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acţiunile BICO Industries

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunţă preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acţiunile BICO Industries, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Ca urmare a încheierii tranzacţiei, participaţia ROCA Investments în BICO creşte la 60%, iar dezvoltarea companiei continua sub aceeaşi formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba şi ROCA Investments.

"Prin această tranzacţie, ROCA îşi consolidează poziţia în BICO, una dintre cele mai importante companii din portofoliul său şi totodată într-un domeniu pe care noi îl considerăm strategic. Scalarea companiei continuă alături de dl. Mihai Bîrliba care va coordona în continuare activitatea executivă a companiei. Dorinţa noastră este ca împreună să facem din această companie unul dintre cei mai mari jucători din industria de fibră de sticlă la scara întregii Europe. În plus, BICO, alături de celelalte companii din domeniul materialelor de construcţii din portofoliul ROCA, va fi integrată în holdingul dedicat acestui domeniu pentru a aduce o viziune holistică asupra sectorului şi a crea sinergii între companii", a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

Cu o capacitate de producţie instalată de peste 43 mil. m²/an, BICO Industries este un important producător naţional de plasă din fibra de sticlă pentru termosisteme şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european. Odată cu investiţia ROCA din august 2020, BICO şi-a crescut capacitatea de producţie şi cifra de afaceri cu peste 30%, de la 52 milioane lei la 67,7 milioane lei şi profitul net cu 81% de la 2,8 milioane lei la 5,1 milioane lei.

"Pe toată durata parteneriatului nostru , ROCA mi-a demonstrat că este partenerul potrivit alături de care pot maximiza potenţialul companiei pe are am fondat-o în urmă cu 15 ani, atât la nivel comercial cât şi operaţional. Am certitudinea că experienţa de peste 30 de ani în producţie, dinamismul şi dorinţa echipei BICO de reuşi suprapus peste viziunea strategică a echipei ROCA Investments ne vor ajuta să scalăm acest brand românesc puternic şi la nivelul întregului continent. Ca strategie de dezvoltare, ne propunem achiziţia de tehnologii cu înalt nivel de performanţă tehnică şi cu nivel de control accentuat prin intermediul inteligenţei artificiale. Urmărim de asemenea un plan de dezvoltare pe orizontală a businessului- cu expunere pe 5 ani - prin valorificarea la maximum a tuturor oportunităţilor oferite de piaţa materialelor de construcţie." a spus Mihai Bîrliba, fondator BICO Industries.

BICO Industries deţine în acest moment două capacităţi de producţie, una pe platforma industrială din Vaslui şi una în Piatra Neamţ. Ambele fabrici însumează o suprafaţă de teren de aproape 38.000 mp, peste 18.000 mp de clădiri industriale şi un număr de 240 de angajaţi. Platforma din Vaslui este o fabrică importantă producătoare de plasă de armare din fibră de sticlă pentru termosisteme la nivel naţional şi din această parte a Europei. La Piatra Neamţ BICO deţine o linie de producţie pentru armături destinate membranelor de hidroizolaţie.

Construcţiile, sectorul-vedetă al economiei în pandemie, au continuat să crească, avansul ajungând la 5,5% în primele cinci luni din 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Cu toate că preţurile materialelor de construcţii au fost majorate cu 25%-30% ca urmare a crizei materiilor prime şi scumpirii transporturilor de mărfuri la nivel internaţional, piaţa materialelor de construcţii este estimată că va creşte cu 10% în 2021. O altă problemă majoră a pieţei este lipsa forţei de muncă, arată CONFIDEX.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ce firma de bullshit este ROCA asta...vegheata din umbra si nu numai..... de Cionca...anchetat de DNA si multi baieti cu procese penale din grupul CITR actualmente Impetum. Modalitatea de actiune: luam o datorie la un discount urias de la creditor la care fiind baieti de baieti avem acces dupa care strangem cu usa pe patron (pardon..negociem) si hop..am preluat controlul firmei (apucaturi de firma de insolventa ca in fapt din asta provin). Apoi bagam un bullshit pe toate canalele media ..si gata am devenit baieti onorabili. Niste...penali....unul din ei, respectiv Bogdan Olteanu, angajat pana de curand in grupul lor s-a dus direct in puscarie...Oameni respectabili...investitori.... .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb