Următoarele 12 luni se anunţă dificile pentru România şi este foarte important de menţionat că vor supravieţui acele companii care vor avea puterea să se schimbe, a declarat, ieri, în cadrul Oracle Day 2009, Codruţ Pascu, managing partner al companiei de consultanţă RolandBerger.
"Deşi nimeni nu ar putea spune că deţine globul de cristal, îmi permit, totuşi, să spun că ne aşteaptă 12 luni nu tocmai exuberante. După părerea mea, vor supravieţui cei care vor avea puterea să se schimbe", a apreciat Pascu, citat de Agerpres.
Acesta a adăugat că, din păcate, "se face o mare diferenţă între companiile care au avut un statut în perioada de vârf a economiei şi cele care nu se pot adapta perioadei actuale" atunci când vine vorba despre creditare şi facilităţi fiscale.
Potrivit lui Pascu, care citează un studiu întocmit de compania RolandBerger, cea mai mare parte a managerilor de companii consideră că situaţia business-ului din România se va înrăutăţi în perioada următoare.
"La nivelul sentimentului general, managerii români sunt mai puţin optimişti, majoritatea acestora considerând că o ameliorare a situaţiei de fapt va avea loc abia în trimestrul patru din 2010", a precizat Codruţ Pascu.
Reprezentantul RolandBerger a apreciat că şi în domeniile IT/Media/Telecom "impactul negativ este mare mai cu seamă în zona investiţională".
"În urma concluziilor RolandBerger, întocmite pe baza studiilor şi analizelor efectuate în ultima vreme, a reieşit faptul că există în România nivele de incertitudine maximale, tocmai de aceea este preferabil să fie realizate planuri de back-up pentru a preîntâmpina eventualele crize economice", a mai menţionat Pascu
1. fără titlu
(mesaj trimis de d.i. în data de 05.11.2009, 08:37)
Adanc tare! iauzi ia! business-uri, incertitudini maximale, planuri de back-up! tare pascu asta! ce nu a aflat "domnia sa" este ca romania nu mai are nevoie de adaptabilitate si restructurare! asta pentru ca, pur si simplu, nu mai are ce adapta si restructura! domnu' meu, Romania are nevoie urgenta de fo' 1,2 milioane de locuri de munca in economia reala, nu de fitze! adica, mai pe romaneste, are nevoie de investitii real productive care produca venituri curente suficiente pentru a resorbi somajul (pana la nivelul de frictiune) si care sa-i acopere deficitul fiscal si cvasi-fiscal! cat despre ameliorare, auto-bagarile in seama ale "managing-partener"-ilor si ale celorlalti "tzine calu" raman cea ce sunt: clontzuri deschise din care se scuipa samburi!