România cumpără sisteme de rachete antinavă de 286 de milioane de dolari printr-un acord cu Statele Unite

G.U.
Miscellanea / 27 aprilie 2021

Sursă foto: Navy.ro

Sursă foto: Navy.ro

Ministerul Apărării Naţionale a semnat un acord de tip "Guvern la Guvern" cu Statele Unite ale Americii, privind achiziţia unui sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă, în valoare estimată de 286 de milioane de dolari, potrivit Digi24. Acordul face parte din programul de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă".

Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă include, fără a se limita la acestea, patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă-control-comunicaţii, platforme de transport şi încărcare-descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, inclusiv folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML, potrivit unui comunicat MApN.

Costurile programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă", în configuraţia cuprinsă în legea care a fost aprobată de Parlamentul României, sunt estimate la 286 milioane USD, fără TVA, urmând ca valoarea exactă să fie stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie.

Ce este Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă

SIML reprezintă produsul militar destinat pentru apărarea zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă, având capacitatea de a coopera cu nave, aeronave şi echipamente proprii şi ale aliaţilor, utilizând datele furnizate de către acestea şi viceversa, folosind sisteme de legături de date şi canale de comunicaţii protejate, pentru executarea atacului cu rachetele antinavă, transmite Digi24.

Prin realizarea acestei capabilităţi, Forţele Navale Române vor dispune de un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă nou, modern, testat, operaţional şi interoperabil în cadrul NATO, adaptat misiunilor actuale, împreună cu instruirea privind folosirea în luptă a sistemului şi actualizarea permanentă a bazelor de date specifice SIML, potrivit comunicatului MApN.

Prin semnarea acestui document, s-a atribuit Guvernului Statelor Unite ale Americii contractul de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), specific Programului Foreign Military Sales - FMS, conform prevederilor Legii nr. 37/2021 pentru realizarea "Capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă".

Derularea contractului va avea loc în perioada 2021-2024, iar "Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă" va fi livrat în trimestrul IV al anului 2024, notează sursa citată.

Conform actului normativ menţionat, producătorul SIML are obligativitatea de a constitui o capacitate de producţie şi realizare a mentenanţei la nivelul unui operator economic din industria naţională de apărare, aşa cum este definit la art. 3 lit. s) din Legea nr.232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.

Operatorul economic va fi selectat de producătorul SIML, cu acordul Guvernului României.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Chiar avem bani de așa ceva???

    1. da avem,pt ca siguranta si integritatea NATIONALA nu se discuta,pe cand Pensii privilegiate si Salarii Bugetare de zeci de mii lei lunar,pot fi puse in discutie,mai ales daca nu sunt compatibile salariile cu serviciile oferite de respectivii bugetari

      daca te framanta intrebarea asta , inseamna ca esti prost !

      Avem pe dracu.

      Achizițiile astea se fac pentru susținerea industriilor de armament ale partenerilor. Și abia apoi, pe un loc distant 2, pentru apărarea propriu-zisă a țării. Achiziția la suprapreț a unor echipamente din țări străine nu-i suficientă. Trebuie sisteme integrate, personal bine pregătit, domenii conexe (industrie, cercetare etc.) capabile să susțină sistemul militar. Noi n-avem așa ceva. 

      Marea majoritate a salariilor din sistemul bugetar sunt mici și foarte mici când le compari cu salariile din privat pe posturi echivalente. Pensiile speciale sunt pe la miliție, securitate și armată. Adică fix la ăia care chipurile te vor proteja pe tine cu rachetele alea când vine rusu.  

      Toate fiarele vechi de care v or sa scspe "partenerii" ajung la sclavi. (Vezi avioane, blindaje...)

      Nu te ataca nici dracu.

      Babau rus e pt fraieri sa scoata banu. 

    nu sint bani ! nu sint bani ! nuuu siiiint baaaani ! e criza , mai oameni buni , nu mai cereti nimic , ca nu sint bani !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb