România este singura ţară din UE care a impus obligativitatea purtării măştii la orele de educaţie fizică şi sport

A.P.
Internaţional / 3 februarie 2021

România este singura ţară din UE care a impus obligativitatea purtării măştii la orele de educaţie fizică şi sport

România este singura ţară din Uniunea Europeană care a impus la nivel naţional obligativitatea purtării măştii la orele de educaţie fizică şi sport, fără a introduce excepţii care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfăşoară ora. Majoritatea statelor europene prevăd măsuri ca ventilaţia, distanţarea şi susţinerea orelor preponderent afară, evitarea sporturilor de echipă. Letonia a luat cea mai drastică măsură, prin suspendarea orelor de educaţie fizică, se arată în analiza solicitată de Ministerul Educaţiei la Comisia Europeană, citată de g4media.

În Belgia în clasele mici orele de educaţie fizică sunt înlocuite prin activităţi în aer liber.

Ministerul Educaţiei a trimis pe 1 martie 2021 Ministerului Sănătăţii o adresă prin care a solicitat oficial ca masca să nu fie obligatorie pentru elevi în orele de educaţie fizică şi sport derulate afară; adresa menţiona, însă, ca obligatorii respectarea unei distanţări de minimum 2 metri între copii, evitarea sporturilor de echipă şi portul măştii la vestiare, către şi de la locul desfăşurării orei de sport.

Analiza trimisă de Ministerul Educaţiei la Ministerul Sănătăţii, cu privire la obligativitatea purtării măştii la orele de sport, în ţările Uniunii Europene - obţinută de Edupedu.ro:

"Obligativitatea purtării măştii în timpul orelor de educaţie fizică în statele membre UE (+ informaţii suplimentare)

Austria - Nu este obligatorie purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, dar activităţile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia - În Regiunea valonă, în învăţământul primar, elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educaţia fizică, dar, în măsura în care este posibil, acestea trebuie să aibă loc în spaţii deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învăţământul secundar, în prezent, orele de educaţie fizică sunt suspendate. Ele pot fi înlocuite prin activităţi organizate în aer liber. În acest caz, dacă distanţa fizică este respectată, nu este necesară purtarea măştilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educaţia fizică reprezintă o parte importantă a programului lor de studii (de ex., şcoli cu program sportiv) li se permite să aibă ore de educaţie fizică numai în aer liber, fără mască. Singura activitate permisă în spaţii închise este înotul.

În Regiunea flamandă, purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să menţină o distanţare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria - Purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să menţină o distanţare fizică de minimum 1,5 metri.(...)"

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb