România împlineşte 50 de ani de la aderarea la FMI şi Banca Mondială

G.D.
Bănci-Asigurări / 31 ianuarie 2023

România împlineşte 50 de ani de la aderarea la FMI şi Banca Mondială

Banca Naţională a României a organizat, în data de 31 ianuarie 2023, un eveniment dedicat aniversării a 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) - Banca Mondială, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, la acest eveniment au participat reprezentanţi ai FMI şi Băncii Mondiale, reprezentanţi ai mediului economico-financiar, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor române care colaborează în prezent sau care au colaborat de-a lungul vremii cu cele două instituţii internaţionale.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentată şi moneda aniversară intitulată "50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială", care a fost lansată de către BNR în circuitul numismatic în luna decembrie 2022.

Evenimentul a debutat cu alocuţiunea introductivă a domnului Mugur Isărescu - Guvernatorul BNR, care a fost urmată de intervenţiile directorilor executivi ai Constituenţelor din care face parte România la cele două instituţii, domnul Paul Hilbers - FMI şi domnul Koen Davidse - Banca Mondială.

Cu această ocazie s-a evidenţiat rolul activ pe care l-au jucat cele două instituţii financiare internaţionale în dezvoltarea României, îndeosebi după căderea comunismului şi pe tot parcursul pregătirii ţării noastre pentru aderarea la Uniunea Europeană. S-a reiterat buna colaborare şi rolul regional al României în contextul actual marcat de noi provocări şi incertitudini, inclusiv prin prisma faptului că Ucraina şi Moldova fac parte, alături de România, din aceleaşi constituenţe, atât la FMI cât şi la Banca Mondială. Totodată s-a exprimat speranţa că multilateralismul, care stă la baza sistemului financiar internaţional, va continua să reprezinte un pilon al dezvoltării, inclusiv pentru România, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu asa ceva nu avem ce sa ne mandrim,

    suntem la cheremul finantatorilor 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb