România şi Canada au semnat un memorandum pentru colaborarea în domeniul nuclear

Alexandru Costea
Companii / 2 iulie 2015

Asociaţia Forumul Atomic Român (ROMATOM) şi Organizaţia Industriei Nucleare Canadiene (OCI) au semnat un Memorandum de Înţelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul nuclear, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Memorandumul stabileşte principalele direcţii de colaborare între ROMATOM şi OCI în scopul identificării de oportunităţi pentru proiecte nucleare în România, Canada precum şi în alte ţări în care firmele din industriile nucleare române şi canadiene pot conlucra. Memorandumul ROMATOM-OCI facilitează de asemenea cooperare între institute de cercetare şi universităţi din România şi Canada în domenii precum cercetare, dezvoltare şi educaţie", potrivit sursei citate.

Memorandumul a fost semnat de către Ioan Rotaru, preşedintele ROMATOM şi Ron Oberth, preşedintele OCI, la finalul primei zile a Seminarului Industriei Nucleare Româno-Canadienei, organizat de ROMATOM şi OCI la Hotelul Hilton din Bucureşti.

Potrivit comunicatului, în cadrul seminarului de două zile organizat de ROMATOM şi OCI în perioada 2-3 iulie 2015 au fost prezentate capabilităţile industriei nucleare româneşti şi canadiene, realizându-se un schimb de experienţă şi bune practici internaţionale în construcţia de noi proiecte de energetică nucleare.

Seminarul Industriei Nucleare Româno-Canadiene a reprezentat evenimentul principal al misiunii economice de trei zile coordonate de OCI în România, cu participarea a 12 companii canadiene. Misiunea Economică a inclus, de asemene, vizite la companiile nucleare româneşti precum şi întâlniri bilaterale cu furnizorii români.

Atât preşedintele OCI cât şi preşedintele ROMATOM şi-au exprimat încrederea şi interesul pentru extinderea cooperării dintre cele două organizaţii.

Organizaţia Industriei Nucleare Canadiene (OCI) este o asociaţie formată din 180 de companii canadiene de top din industria nucleară, acţionând atât pe piaţa din Canada cât şi pe plan internaţional. Companiile membre OCI au peste 10.000 de ingineri specialişti şi cercetători implicaţi în proiectarea de reactoare nucleare, producerea de echipamente şi componente şi furnizarea de servicii de inginerie şi suport tehnic pentru reactoarele de tip CANDU în Canada cât şi pentru reactoare CANDU şi Reactoare cu Apă Uşoară (LWR) în afară Canadei. OCI promovează continuare şi dezvoltarea programului nuclear în Canada şi oferă suport companiilor membre atât pe piaţă locală cât şi pe cea internaţională.

Forumul Atomic Român (ROMATOM) este organizaţia industriei nucleare româneşti cu peste 35 de membrii care activează în domeniile producerii de echipamente, construcţiei şi montajului, serviciilor de inginerie şi proiectare precum şi alte activităţi care susţin programul de energetică nucleară românesc. ROMATOM acţionează în relaţia cu diferite departamente guvernamentale în scopul promovării şi dezvoltării aplicaţiilor energiei nucleare în România, într-un mod sigur, eficient şi sustenabil. ROMATOM este membru al Forumul Atomic European (FORATOM) şi un participant activ în dezbaterile europene şi naţionale privind strategia energetică şi politicile energetice sustenabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb