România şi Mexic se vor ajuta reciproc să îmbunătăţească serviciile turistice

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 august 2007

Ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, a declarat, pentru NewsIn, că România va semna un protocol cu Ministerul Turismului din Mexic, conform căruia, cele două ţări vor lansa un program comun pentru trai­ningul personalului din turism şi pentru promovarea turismului cultural.

"Am purtat discuţii cu minis­trul turismului din Mexic şi am constatat că ne confruntăm cu aceleaşi probleme. La fel ca şi la noi, cele mai grave sunt cele legate de serviciile din turism. De calitatea celor din Mexic m-am convins pe pielea mea. Nu există personal calificat. Din acest motiv, am decis ca oameni specializaţi în management din România să meargă să predea în Mexic, şi invers", a spus Silaghi.

O altă problemă a celor două ţări o reprezintă turismul cultural insuficient promovat la nivel internaţional. "Şi noi şi ei avem ce arăta din punct de vedere cultural, însă nu ştim să ne promovăm suficient de bine. Vom elabora un plan comun pentru a ne face mai bine cunos­cuţi", a adăugat ministrul.

Colaborarea dintre cele două ţări se va concretiza şi la nivelul agenţiilor de turism. "Un turist din Mexic dacă vine în vacanţă vrea să vadă mai multe locaţii din Europa, nu doar România, şi pe tema asta trebuie să lucrăm. Şi oferirea de liste reciproce a operatorilor de turism din România şi Mexic, pentru cunoaşterea ofertelor, va fi un mod de cooperare", a adăugat Ovidiu Silaghi.

Protocolul urmează să fie semnat cel târziu în luna octombrie, când o delegaţie oficială din care vor face parte şi ministrul economiei şi cel al turismului, dar şi oameni de afaceri, va veni în România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. eu locuiesc in mexic si am dubla cetatenie si din toate topurile facute chiar si pe Discovery, Mexicul este printre cele zece tari mai vizitate de turisti. Romania nici peste 2000 de ani nu va avea turisti ca mexicu. Pe toate plajele si hotelurile din mexic, personalul este muuuuuuult mai calificat decat cel din Romania, si nu ti fura bunurile din camera de hotel ca la romania. Asa ca, mai informati-va, lasati ignoranta deoparte. Inca ceva, mexicul are 2 milioane de km2, tot felul de clime, piramide, plaje cum nu se gasesc in toata lumea, oamenii prietenosi...nu comparati toate acestea cu Romania va rog, no manchen!!!!!

    1. nustiu cum poti generaliza comportamentul tuturor in acelasi fel!!!ca in toata lumea nu exista padure fara uscatura.iar eu cred despre tine ca nu esti un bun roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb