ROMÂNIA TV: Tehnocraţii au primit case de RA-APPS, deşi au locuinţe în Bucureşti

Stelian Bădescu
Politică / 19 septembrie 2016

Actualizare 21:20 Ministrul Afacerilor Interne: "Nu obţin niciun venit de pe urma apartamentului din Bucureşti aflat în proprietate personală"

Ioan-Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a precizat astăzi că nu obţine niciun venit de pe urma apartamentului din Bucureşti aflat în proprietate personală, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

"Referitor la apartamentul din Bucureşti aflat în proprietate personală, precizez că nu obţin nici un venit de pe urma acestuia, apartamentul făcând obiectul unui contract de comodat, cu titlu gratuit", se menţionează în comunicatul citat.

Totodată, ministrul menţionează că beneficiază de locuinţă de serviciu de la RA-APPS, în baza prevederilor art. 14 (6), alin 3 din OUG 101/2011, costurile de închiriere fiind suportate integral de acesta şi nu de Guvern, în condiţiile în care OUG 101/2011 prevede că aceste cheltuieli de cazare pot fi suportate din bugetul Guvernului, fără a interzice ca un ministru să le poată plăti singur.

(G.F.)

---------

Actualizare 17:50 Fostul secretar general al Guvernului: "Scandalul «case pentru demnitarii tehnocraţi» este unul improvizat"

Sorin Chelmu, fost secretar general al Guvernului, spune, pe Facebook, că subiectul "case pentru demnitarii tehnocraţi" este un scandal improvizat.

Sorin Chelmu precizează că nu s-a abătut niciodată de la principiul legalităţii şi se declară convins că în cazul solicitării unor membri ai Executivului privind atribuirea unor locuinţe de serviciu măsurile luate au fost legale şi corecte.

Fostul secretar general al Guvernului afirmă: "Nu voi spune că ceea ce se discută acum în mass media este «mult zgomot pentru nimic», deşi situaţia nu este foarte departe de acest lucru; dar nici nu pot să las lucrurile să alunece galopant pe lângă adevăr. Consider că în recent improvizatul scandal «case pentru demnitarii tehnocraţi» sunt necesare câteva precizări pe care mă simt dator să le fac din următoarele considerente:

De actualii şi foştii membri ai Guvernului mă leagă o relaţie bazată pe colegialitate, profesionalism şi respect reciproc, în baza cărora am acţionat constant şi consecvent; cei care mă cunosc ştiu foarte bine acest lucru! Resping ferm orice acuzaţie privind răfuieli între miniştri sau alte interpretări dezonorante, în primul rând pentru cine le face şi nu cunoaşte persoanele în cauză sau relaţiile dintre ele. În toţi anii de carieră în sectorul public, nu m-am abătut niciodată de la principiul legalităţii; a respecta un drept al unui demnitar nu înseamnă a diminua drepturile altor cetăţeni sau a abdica de la interesul public. Este uşor, în ziua de azi, să spui una şi să se înţeleagă alta, mai ales când opinia publică este subiectivă şi vede abuzuri şi conspiraţii peste tot".

Chelmu spune că în decembrie 2015 a avut de răspuns solicitării unor membri ai Guvernului privind atribuirea unor locuinţe de serviciu, iar în speţa respectivă Departamentul juridic al Executivului a întocmit documentaţia necesară, specialiştii de la regia de resort analizând cererile şi propunând măsuri în consecinţă.

Fostul secretar general al Executivului condus de Dacian Cioloş mai susţine: "Eu am convingerea că măsurile luate au fost legale şi corecte. La fel cum legal şi corect s-au acordat, de-a lungul timpului, spaţii de la RAAPPS şi unor actuali sau foşti demnitari, asociaţii şi fundaţii, trusturi de presă, partide, sindicate, patronate, agenţi economici şi alţi beneficiari. A considera altfel înseamnă a pune la îndoială nemeritat şi nejustificat onestitatea profesională a tuturor celor implicaţi. Mă întristează să vad că abordarea publică vizavi de un act administrativ obişnuit aruncă în derizoriu premisa de bună credinţă pe care se bazează exercitarea puterii publice în ansamblul ei".

(S.A.)

----------

Patru miniştri ai Guvernului Cioloş au primit locuinţe de la RA-APPS pe motiv că nu locuiesc în Capitală, însă potrivit declaraţiilor de avere doi dintre ei au case în Bucureşti, anunţă România TV.

Regia Autonomă - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat a atribuit locuinţe de serviciu pentru patru miniştri din cabinetul lui Dacian Cioloş.

Potrivit postului de televiziune citat, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimas-Cadariu, a primit un apartament de 146,56 mp, la care chiria este stabilită la 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a primit o locuinţă de 143,10 mp, iar chiria este de 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, a primit un apartament de 120,02 mp, chirie 898 lei chirie. De asemenea, şeful cancelariei Primului Ministru, Dragoş Tudorache, a primit un apartament cu o suprafaţă de 185,82 mp, chirie 1.508 lei.

Doi dintre aceşti miniştri, ministrul Mediului şi şeful cancelariei, potrivit declaraţiilor de avere, deţin locuinţe în Capitală. Pe site-ul Guvernului scrie că Dragoş Tudorache are un apartament în Capitală de 115 mp, cumpărat în 2005, Bucureşti, iar Cristina Paşca Palmer deţine în Bucureşti un apartament de 43,7 mp, cumpărat în 1992.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb