Romanian Healthcare Conference 2024: Oncologia Românească, între Reformă şi Realitate

Media-Advertising / 24 mai 2024

Romanian Healthcare Conference 2024: Oncologia Românească, între Reformă şi Realitate

Cancerul reprezintă a doua cauză de deces în România, după patologiile cardiovasculare, aproximativ 19% din totalul deceselor. Potrivit OMS, numărul cazurilor oncologice va creşte cu peste 75% până în anul 2050. Marketing Insiders Group organizează pe 28 mai, cea de-a treia ediţie a "Romanian Healthcare Conference", eveniment ce analizează cu atenţie statusul Oncologiei Româneşti, care sunt priorităţile strategice ale Planului Naţional de Combatere a Cancerului, acţiunile furnizorilor de servicii medicale publice şi private, precum şi standardele de calitate în îngrijirea oncologică. Conferinţa se va desfăşura la Biavati Events, Bucureşti.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer declară că numărul cazurilor de cancer din România a crescut cu 21% în 2023, depăşind 550.000 de bolnavi aflaţi în evidenţa medicilor. Iar cheltuielile pe cap de locuitor pentru îngrijirea pacienților oncologici în România sunt cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Accesul la terapii inovatoare este mult mai lent în plan local comparativ cu UE, decalajul fiind de cinci-şase ani. Mai mult, criza naţională de personal medical şi distribuirea ineficientă a medicilor de familie din ţară (circa 3 medici la 1.000 de locuitori) contribuie la acutizarea crizei oncologice, printr-o slabă monitorizare a pacienţilor - mai ales în mediul rural, unde locuieşte în prezent aproape jumătate din populaţie. Provocările generate de medici insuficienţi nu se opresc aici, o altă consecinţă directă este faptul că România ocupă astăzi locul unu in Europa privind decesele evitabile, în contextul aşa-zisei epidemii a bolilor cronice şi a absenţei unei culturi a prevenţiei prin controale de rutină şi screening.

Deşi standardele de îngrijire de bază a pacienţilor oncologici sunt definite în legislaţie, în practică acestea nu se aplică la nivel naţional. Două dintre subiectele critice de dezbatere spre acţiune imediată sunt: absenţa traseului standardizat al pacientului oncologic (pentru fiecare tip de cancer) care întârzie substanţial accesarea tratamentelor specifice, vitale, şi faptul că avem comisii multidisciplinare de lucru doar în centrele oncologice din marile oraşe universitare.

Surse: Colegiul Medicilor din România, OECD - "Profil de ţară privind cancerul: România 2023", Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Netransmisibile, Comisia Europeană - "Starea sănătăţii în UE 2023", Institutul Naţional de Statistică.

"Romanian Healthcare Conference" este un eveniment de business extrem de interactiv şi conectat la realităţile medicale de zi cu zi, o platformă a schimbării care salvează vieţi prin empatie şi inovaţie construită pe filosofia "Împreună pentru o experienţă mai bună pentru medic şi pacient", unde oameni şi branduri de excepţie îşi unesc eforturile pentru a accelera evoluţia sistemului sănătăţii.

Răzvan Predica, CEO Affidea România & Ungaria: "Affidea România este unul dintre furnizorii importanţi de servicii medicale şi partener al sistemului public de sănătate în diagnosticarea şi tratamentul patologiilor oncologice. Sănătatea românilor este principala noastră prioritate, de aceea am susţinut şi ne-am implicat activ la fiecare ediţie a Romanian Healthcare Conference. Grupul Affidea, din care face parte şi Affidea România, este lider european în servicii medicale avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu şi tratament al cancerului, astfel investim toată grija, expertiza şi inovaţia tehnologică în diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea pacienţilor români."

Mădălina Vilău, Consultant CX, Director General Marketing Insiders Group, Fondator R.H.C.E: "România înregistrează cea mai mare rată de mortalitate prematură prin cancer de sân şi cancer de col uterin din Europa. Se estimează că în următorii zece ani cancerul ar putea deveni cauza de deces numărul unu în rândul populaţiilor europene. Cea de-a treia ediţie a Romanian Healthcare Conference răspunde şi anul acesta nevoilor medicale din viaţa reală prin soluţii pertinente şi planuri de acţiune pentru o Românie mai sănătoasă."

Tematica principală a "Romanian Healthcare Conference" 2024 este construită pe strategii de navigare cu compasiune a îngrijirii oncologice şi pe trei sesiuni-cheie de dezbatere deschisă:

MedCARE | În Focus: Redefinirea traseului medical şi impactul asupra monitorizării stării de sănătate şi educaţiei pacienţilor.

Optimizarea standardelor de îngrijire a pacientului pentru nevoi prezente şi viitoare - importanţa programelor publice de prevenţie, vaccinare, şi educaţie.

Crearea unei culturi axate deopotrivă pe calitatea vieţii pacienţilor şi a personalului, folosind principii de UX, design thinking, şi foresight.

Instrumente de consolidare a procesului decizional al pacientului - modalităţile prin care navigarea medicală ajută pacienţii să facă alegeri medicale informate.

MedBUSINESS | În Focus: Importanţa colaborării multidisciplinare pentru rezultate medicale superioare şi experienţe mai bune pentru pacienţi.

Radiografia reformei ecosistemului sanitar din România - noutăţi legislative, proiecte curente şi viitoare.

Tendinţe, provocări şi oportunităţi în sectorul medical public - progresul Planului Naţional de Combatere a Cancerului.

Îngrijirea pacienţilor dincolo de investigaţii şi proceduri medicale - rolul empatiei în procesul de vindecare.

MedTECH | În Focus: Orizonturi şi frontiere ale medicinei viitorului în era inteligentei artificiale.

Extinderea serviciilor de screening şi de detectare precoce pentru populaţiile cu risc ridicat prin soluţii tehnologice de ultimă generaţie.

Impactul şi oportunităţile telemedicinei în reforma sistemului sanitar românesc.

Limitele şi avantajele inteligenţei artificiale în imagistică, diagnosticare, chirurgie, ş.a.

Noi integrări hi-tech care facilitează interoperabilitate şi un management superior al datelor pentru ecosistemele medicale.

Implementarea etică a soluţiilor de tip Wellness, Self MedCare, şi Terapie Digitală (DTx) pentru pacienţi.

Ziarul Bursa este partener media al evenimentului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb