Românii aleg tot mai des serviciile de medicină privată

A.I.G
Comunicate de presă / 10 decembrie 2019

Românii aleg tot mai des serviciile de medicină privată

Piaţa serviciilor private a luat amploare în ultimele două decenii, în ciuda faptului că sistemul de sănătate din ţara noastră oferă acces gratuit la servicii medicale de stat, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Rezultatele arată că piaţa serviciilor medicale private este încă în continuă creştere, mai ales datorită tinerilor care beneficiază de asigurări private din partea angajatorilor. Alte motive pentru care sunt preferate clinicile private includ curăţenia, confortul, timpul scurt de investigaţie şi faptul că pacienţii se simt mai respectaţI, dar şi profesionalismul medicilor.

Deşi aproape toţi cetăţenii români au dreptul să beneficieze de servicii medicale gratuite, 30% dintre cei intervievaţi au declarat că apelează mai frecvent la servicii private, procentul fiind chiar mai mare (43,1%) în rândul tinerilor sub 25 de ani şi a celor care locuiesc în Bucureşti-Ilfov (42,2%).

Spitalele de stat sunt preferate în general, de persoanele de peste 35 de ani, mai mult de bărbaţi. Motivaţiile celor care aleg această variantă (68,3%) sunt de ordin financiar. Costul este singurul atribut pozitiv al serviciilor de stat.

În România există câteva lanţuri mari de furnizori de servicii medicale private şi câţiva jucători locali importanţi. În top 5 clinici menţionate de români apar Regina Maria, Medlife, Sanador, Sante şi Synevo. De menţionat că foarte mulţi (48,4%) nu au putut da un răspuns la această întrebare, alegând "Altele" (39%) sau "Nu ştiu" (9,4%), ceea ce arată că există o oportunitate enormă pentru clinici să îşi atragă şi fidelizeze pacienţi care încă nu au un furnizor preferat.

Reveal Marketing Research a realizat în noiembrie 2019 un studiu privind percepţia românilor asupra calităţii serviciilor medicale din mediul urban pentru a găsi explicaţiile exacte ale acestei creşteri spectaculoase a serviciilor private. La studiu au luat parte 845 de respondenţi, 443 de femei si 402 bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, potrivit comunicatului citat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De nevoie aleg sa meargă la privat. Acolo sunt tratați ca oamenii nu ca animalele.

    1. Doar cei care isi permit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb