Românii care se deplasează peste graniţă circulă mai puţin cu autocarul

N.I
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 august 2008

Românii care se deplasează peste graniţă circulă mai puţin cu autocarul

Din ce în ce mai mulţi români care pleacă în străinătate optează pentru călătoria cu avionul, în detrimentul celei cu autocarul, pentru care numărul clienţilor a scăzut faţă de anul trecut cu până la 15%, a declarat Dragoş Anas-tasiu, preşedintele ANAT.

"Principalul motiv pentru care tot mai mulţi românii care pleacă peste graniţă optează pentru deplasarea cu avionul, este puterea mai mare de cumpărare faţă de anii precedenţi", a precizat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, şi preşedintele operatorului de transport rutier Atlassib.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Satistică (INS), în primul semestru al acestui an, numărul plecărilor vizitatorilor români în străinătate a cres-cut faţă de perioada similară din 2007 cu 34%.

În opinia operatorului de transport aerian Blue Air, "cos-tul călătoriei pe cale terestră se apropie de cel al călătoriei cu avionul. Însă, în ce priveşte varianta a doua, acesta are avantajul economisirii de timp, precum şi al confortului sporit", a declarat Florentina Ivan, directorul de marketing al operatorului aerian.

În ciuda intensificării fluxului de clienţi autohtoni ai companiilor aeriene, cele mai utilizate mijloace de transport către destinaţii externe au rămas cele rutiere, acestea reprezentând, conform statisticilor INS, peste 78% din totalul plecărilor în străinătate.

"Dacă în România doar circa 3% din populaţie utilizează zborul ca metodă de deplasare în străinătate, media europeană este de peste 20%", a adăugat reprezentantul Blue Air.

Conform biroului de statistică Eurostat, România a înregis-trat în ultimii ani una dintre cele mai dinamice creşteri pe plan mondial a numărului de pasageri care au optat pentru transportul aerian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb