Românii de la Techtex produc măşti mai ieftine decât cele chineze

I. Ghe.
Companii / 6 iulie 2020

Românii de la Techtex produc măşti mai ieftine decât cele chineze

"În această lună vom instala şi linia de producţie a materialului filtrant, Techtex devenind prima companie românească ce produce acest material", a declarat Ioan Filip, preşedintele Consiliului de Administraţie al Taparo, membru în Consiliul de Supraveghere Techtex

Compania românească Techtex, prima societate comercială autohtonă care a produs echipamente de protecţie, fabrică măşti de protecţie la un preţ mai mic cu opt bani faţă de cel pe care Guvernul l-a plătit chinezilor pentru achiziţionarea celor peste 100 de milioane de măşti ce urmeză să fie distribuite persoanelor în dificultate, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţieiu.

Acesta arată că, la o achiziţie mai mare de 10 milioane de exemplare, preţul solicitat de companie poate fi mai mic de 0,6 lei/bucată.

Ioan Filip, preşedintele Consiliului de Administraţie al Taparo, membru în Consiliul de Supraveghere Techtex, a declarat: "Producem echipamentele de protecţie de la granulă, la material neţesut, până la mască, halat, combinezon, capelină şi botoşi. Materia primă principală este polipropilena, pe care o cumpărăm sub formă de granule de la producători autohtoni. Din ea realizăm materialul neţesut, care este baza pentru toate echipamentele de protecţie medicală şi de igienă personală. În această lună vom instala şi linia de producţie a materialului filtrant, Techtex devenind prima companie românească ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, în ţară, absolut toate materialele necesare realizării echipamentelor de protecţie. Asta înseamnă că vom putea oferi cel mai bun preţ pe piaţa din România pentru măştile chirurgicale sigure, testate şi avizate de specialiştii Ministerului Apărării Naţionale. Anunţăm autorităţile publice din România că, la capacitatea de producţie existentă, putem oferi un preţ per mască chirurgicală tip IIR sub 0,6 lei/bucată, la o achiziţie de peste 10 milioane de măşti".

Potrivit reprezentanţilor Techtex, produsele fabricate în unitatea de producţie românească asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%, peste reglementările Spaţiului Economic European, având şi rezistenţă la stropire, avantaj important în ceea ce priveşte prevenirea infectării cu Covid-19: "Datorită acestor atuuri, în urma testelor efectuate de specialiştii Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare ai Ministerului Apărării din România, masca chirurgicală produsă de Techtex a fost clasificată tip IIR, fiind considerată cea mai performantă mască chirurgicală, potrivit clasificării internaţionale".

Mihai Filip, acţionar principal Techtex, a declarat: "Viziunea Techtex este de a crea o unitate regională de producţie strategică, pentru ca România să nu mai fie dependentă de importuri. În acest sens, am realizat un plan pe termen mediu pentru ridicarea unei noi hale de producţie şi achiziţionarea unor linii tehnologice performante. Noua fabrică are o suprafaţă desfăşurată de cca 19.000 mp şi va fi finalizată până la finalul anului 2020, în urma unei investiţii de 20 milioane de euro: 14 milioane de euro printr-un credit de investiţii de la Eximbank şi 6 milioane de euro aport propriu al acţionarilor".

Capacitatea lunară de producţie a Techtex este de 15 milioane de măşti chirurgicale, oată cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate aceasta putând creşte la 30 de milioane de măşti/lună.

Compania Techtex a fost înfiinţată în octombrie 2017 şi este membră a Grupului Taparo. Techtex este prima companie românească care a produs echipamente de protecţie, precum şi singurul producător de material neţesut din polipropilenă din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... pretul n-ar trebui sa fie singurul criteriu, poate nici macar cel mai important.

    S-a dovedit pana acum de multe ori cata incredere se poate avea in chinezi, atat in ce spun (sau nu spun), cat si in calitatea marfurilor lor. Plus ca e o ironie tragica sa le dai bani ca sa te protejezi de un virus care vine de la ei si pe care tot ei l-au lasat sa se raspandeasca in toata lumea. Ca o chestiune de principiu n-as importa masti de la chinezi decat daca realmente nu exista alternative. 

    Și noi de unde cumpărăm măști produse în România?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb