Românii şi bulgarii folosesc cel mai puţin internetul, comparativ cu statele vechi membre ale UE

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 decembrie 2007

Numărul românilor şi bulgarilor care se folosesc de facilităţile pe care le oferă internetul este sub media europeană, în timp ce locuitorii Islandei şi Danermarcei conduc clasamentul, reiese dintr-un studiu realizat de Eurostat - biroul statistic al Comisiei Europene. Patru români din 100 îşi creează o pagină de internet, 5% telefonează online, 6% găsesc, descarcă şi instalează programe pe computer, iar 12% participă la discuţii online, reiese din studiul realizat de Eurostat, pentru primul trimestru al anului acesta. Cercetarea mai arată că 7% dintre români transferă fişiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 21% trimit e-mail-uri cu fişiere ataşate, iar 23% utilizează motoarele de căutare.

Tot patru bulgari din 100 îşi creează o pagină de internet, 16% telefonează online, 6% găsesc, descarcă şi instalează programe pe computer, iar 20% participă la discuţii online, potrivit studiului Eurostat. Documentul relevă că 10% dintre bulgari transferă fişiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 27% trimit e-mail-uri cu fişiere ataşate, iar 32% utilizează motoarele de căutare.

Studiul Eurostat a inclus gospodării cu cel puţin un membru, cu vârstă cuprinsă între 16 şi 74 de ani. Perioada de referinţă este primul trimestru al anului 2007. Membrii gospodăriilor au fost întrebaţi despre accesul la internet, de acasă, al oricărei persoane din reşedinţă. Persoanele participante la studiu au fost întrebate despre tipurile de activităţi pe care le-au făcut cel puţin o dată prin intermediul internetului, cu acces de acasă sau din oricare alt loc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb