Rombat lansează o nouă capacitate de producţie

F.A.
Companii / 30 septembrie 2013

Rombat, compania producătoare de baterii şi acumulatori, anunţă lansarea oficială a producţiei în noua sa fabrică de baterii din Bistriţa.

Potrivit unui comunicat de presă, noua capacitate de producţie este proiectată pentru fabricarea de baterii auto destinate maşinilor dotate cu sistemul start-stop şi frână regenerativă. Aceste sisteme sunt folosite de fabricanţii de automobile pentru a îndeplini cerinţa obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2 /km. Prin deschiderea noii capacităţi de producţie, compania ţinteşte o piaţă a viitorului pentru care este pregătită să livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB şi AGM.

Situată în Bistriţa, noua capacitate de producţie Rombat reprezintă o investiţie de 83,4 milioane de lei din care 32,8 milioane lei cu finanţare guvernamentală nerambursabilă. Hala de producţie are o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 de metri pătraţi împărţiţi în 3 ateliere de producţie (fabricare plăci, asamblare şi formare baterii) şi o zonă de depozitare baterii.

Dotarea fabricii s-a făcut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 milioane euro.

Investiţia a dus la crearea a 108 noi locuri de muncă.

"Investiţia pe care o inaugurăm este un răspuns la cererile de azi şi de mâine ale clienţilor noştri şi în mod special ale clienţilor producători de automobile", a declarat Ioan Repede, Director General al Rombat.

Compania Rombat a fost înfiinţată în anul 1980. În toate cele trei unităţi de producţie pe care compania le deţine la Bistriţa, întreprinderea fabrică baterii convenţionale atât pentru automobile cât şi pentru aplicaţii heavy duty.

Pe piaţa externă, Rombat îşi vinde peste 60% din producţie în ţări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie ş.a., în Franţa deţinând cea mai mare cotă de piaţă, de peste 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb