Romcab scapă de falimentul cerut de Valtecia

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 5 iulie 2021

Romcab scapă de falimentul cerut de Valtecia

Valtecia Achiziţii şi Valtecia Development au renunţat la acţiunea în instanţă prin care cereau falimentul Romcab Târgu Mureş (MCAB) în condiţiile în care producătorul de cabluri a achitat creanţele ce făceau obiectul celor două cereri, se arată într-un raport al companiei postat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În data de 4 mai, Romcab anunţa că o cerere de faliment depusă de Valtecia era motivată prin referire la sume pretinse de această entitate pe o perioada de până în luna ianuarie 2021, sume neachitate de Romcab întrucât compania solicitase compensarea acestora cu sume aferente investiţiilor pe care Romcab le-a realizat de la momentul semnării contractului de închiriere. Conform unui raport elaborat de o societate independentă, sumele investite de Romcab în spaţiul din Str. Voinicenilor în perioada 2012 - 2016, nu numai că acopereau contravaloarea chiriei restante, însă exista şi un surplus ce acoperea contravaloarea chiriei datorate pentru o perioada de 51 luni, se arăta în raport. De asemenea se menţiona că, cererea de compensare fusese supusă soluţionării judecătorului sindic şi, în funcţie de soluţie compania urmând să decidă plata obligaţiilor cerute de Valtecia.

Recent, Curtea de Apel Târgu Mureş a confirmat definitiv Planul de Reorganizare al Romcab după ce, în luna februarie, Tribunalul Specializat Mureş confirmase Planul, ce fusese aprobat de creditori la adunarea din decembrie 2020. Executarea Planului de Reorganizare se va desfăşura pe o perioadă de trei ani începând cu data de 18 februarie. Conform unui document de pe site-ul companiei, în procedura de insolvenţă, Romcab va plăti creditorilor beneficiari ai unei cauze de preferinţă suma de 151,5 milioane de lei, din care doar 0,41 milioane de lei în primul an şi restul în cel de-al treilea. În această categorie intră Eximbank, Banca Transilvania, CEC Bank sau International Investment Bank, pentru care sunt prevăzute plăţi doar de 30% din totalul creanţelor iniţiale.

Acţiunile Romcab au reintrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 4 martie, după o perioadă de suspendare de patru ani, ca urmare a intrării în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere. În februarie 2017, Romcab raportase o pierdere de 179,7 milioane de lei pentru anul anterior, pe fondul deprecierii stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romcab Târgu Mureş a raportat un profit net de 6,14 milioane lei, faţă de o pierdere de 11,4 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Cu o deţinere de 69,03%, acţionarul majoritar al Romcab este Sadalbari SRL, reprezentată de Zoltan Prosszer.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb