"Romelectro" şi o societate înregistrată în Belgia au câştigat un contract de 17,8 milioane de euro cu "Transelectrica"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 26 iulie 2010

Viorel Gafiţa (Romelectro - foto stânga) şi Adrian Băicuşi (Transelectrica) la semnarea contractului pentru retehnologizarea staţiei de la Braşov.

Viorel Gafiţa (Romelectro - foto stânga) şi Adrian Băicuşi (Transelectrica) la semnarea contractului pentru retehnologizarea staţiei de la Braşov.

Compania "Romelectro", condusă de Viorel Gafiţa, a primit, în asociere cu "CG Holdings Belgium NV System Division" un contract cu "Transelectrica" în valoare de 17,8 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Reprezentanţii "Trans-electrica" au declarat, vineri, că finanţarea investiţiei se va realiza dintr-un credit extern şi din sursele proprii companiei.

Contractul, semnat la finele săptămânii trecute, vizează retehnologizarea staţiei 400/110kV Braşov.

"Contractul are ca obiect modernizarea circuitelor primare şi secundare în staţia de 400/110kV prin retehnologizarea completă a staţiei 400/110kV", se arată în comunicat.

Reprezentanţii "Trans-electrica" au declarat, vineri, că finanţarea investitţiei se va realiza dintr-un credit extern şi din sursele proprii companiei.

Lucrările pentru acest proiect de investiţii sunt programate să se desfăşoare în perioada iulie 2010- aprilie 2013.

"Prin modernizarea şi retehnologizarea staţiei 400/110kV Braşov, cu tehnologii competitive de ultimă generaţie, aceasta va fi adusă la nivelul corespunzător importanţei zonei, eliminându-se riscul de evenimente şi minimizându-se cheltuielile anuale de întreţinere şi exploatare", a declarat Adrian Băicuşi, directorul general al "Transelectrica".

"Transelectrica" este Operatorul de Transport şi de Sistem din ţara noastră, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 78 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, şi 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de trans-port.

Compania este controlată de statul român, prin intermediul Ministerului Economiei, care are o deţinere de 73,68% din societate. Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%, restul de 12,81% din acţiunile TEL fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb