"Romenergo" investeşte 80 milioane de euro în producţia de energie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 mai 2011

"Romenergo" investeşte 80 milioane de euro în producţia de energie

Grupul "Romenergo" a înfiinţat o firmă specializată în producţia de energie, care urmează să deruleze investiţii de peste 80 de milioane de euro în următorii ani, a declarat Dragoş Bîlteanu, directorul general al companiei. Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Am înfiinţat o societate nouă, Romenergo Generare, având un domeniu unic de activitate - producerea de energie. În aceas-tă firmă vom avea în principal proiecte de producere a energiei regenerabile în mini-hidrocentrale, dar şi un proiect de producere a energiei prin cogenerare de înaltă eficienţă, demarat cu trei ani în urmă, dar pentru care am aşteptat finalizarea cadrului legislativ. Proiectul de cogenerare pe gaz este în sudul Bucureştiului, în incinta IMGB, unde noi avem deja terenul şi o bună parte din avize. Acum urmează să finalizăm studiul de fezabilitate".

Noua firmă va reuni atât minihidrocentralele deja existente, aflate în proprietatea "Romenergo" şi care sunt în curs de a fi retehnologizate, dar mai ales proiecte noi. Un prim proiect greenfield, aflat în dezvoltare, se află pe râul Zagra din judeţul Bistriţa-Năsăud. Investiţia se ridică la 3,8 milioane de euro şi constă în trei mini-hidrocentrale, care au o putere cumulată de 1,4 MW.

"Targetul ar fi ca firma să ajungă undeva la un buget de 80-100 de milioane de euro investiţii în următorii cinci ani", a adăugat domnul Bîlteanu. Finanţarea va fi asigurată atât din surse ale "Romenergo", cât şi din atragerea de fonduri de la bănci finanţatoare şi de la eventuali parteneri financiari care vor dori să investeas-că în diverse pachete de acţiuni.

Directorul "Romenergo" a adăugat: "Azi suntem undeva la jumătate din ce ne-am propus şi, pe lângă proiectele începute, căutăm şi alte proiecte, în principal de hidrocentrale cu capacităţi între 2 MW şi 10 MW. Suntem în discuţii şi cu potenţiali parteneri. Vrem să achiziţionăm sau să construim. Prima opţiune este să găsim locaţii noi sau locaţii începute şi să construim. Tocmai pentru că piaţa nu prea a oferit suficiente oportunităţi în acest domeniu, am hotărât să ne implicăm mai mult şi ca investitori".

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Potrivit ultimelor date disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, Romenergo SA a avut în anul 2009 o cifră de afaceri de aproape 134 milioane de lei (circa 32 milioane de euro). Romenergo SA este controlată de Romenergo Holdings, companie înregistrată în Cipru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb