ROMFILATELIA: Emisiunea de mărci poştale "Poduri" va fi disponibilă în magazine începând de săptămâna viitoare

D.I.
Miscellanea / 10 aprilie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Romfilatelia continuă seria de mărci poştale Colecţii româneşti prin tematica "Platouri / Suporturi (I)", anunţă compania într-un comunicat dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, colecţia este alcătuită din şase timbre şi o coliţă nedantelată, pe care sunt reprezentate trivete, denumire generică pentru a desemna suporturile cu mai mult de trei picioare, precum şi pe cele cu picior şi cu o bază, din secolele XIX-XX.

Reprezentanţii Romfilatelia afirmă că exponatele aparţin unei renumite colecţii din Bucureşti, cea mai mare din lume, certificată de Guiness World Records, în anul 2016.

Noua emisiune va fi disponibilă începând de joi, 29 martie 2018, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Explicând alegerea făcută, sursa citată precizează: "Trivetele reprezintă acele obiecte care sunt folosite pentru protejarea suprafeţelor împotriva deteriorărilor provocate de căldură, denumirea lor derivând de la numărul de picioare, cele mai multe dintre ele având trei. La începuturi, atunci când trivetele erau folosite pentru gătit pe foc deschis, cele cu trei picioare ofereau stabilitate pe un teren cu denivelări. În schimb, prezenţa a patru picioare sau a mai multora, precum şi a unei singure baze cu un singur picior, necesitau o suprafaţă dreaptă, pentru ca obiectul aşezat pe trivetă să nu se mişte şi să nu devină instabil. Scopul trivetelor a fost diferit, în funcţie de perioada în care acestea au fost folosite. Atunci când gătitul s-a mutat din spaţiul deschis în spaţiul închis, trivetele nu au mai fost folosite pentru a prepara mâncarea direct pe foc, ci pentru a proteja mesele, sau orice altă suprafaţă, de arsurile provocate de obiectele încinse".

Referitor la elementele ce se vor regăsi pe viitoarele timbre aparţinând colecţiei, compania explică:

- Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este reprodus un suport fier de călcat;

- Protecţia pentru fier de călcat este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei;

- Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei este reprezentat platoul ornamental;

- Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei ilustrează suportul grătar;

- Timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei ilustrează platoul cu elemente florale;

- Platoul cu picior central este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei şi pe timbrul coliţei nedantelate a emisiunii de mărci poştale, cu valoarea nominală de 16,00 lei.

Romfilatelia mai precizează: "Emisiunea de mărci poştale este completată de setul de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre cu tête-bêche, minicoala de 13 timbre + 2 viniete, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă + 6 tabsuri, coliţă nedantelată şi coliţa nedantelată specială".

În comunicat se mai arată că albumul filatelic "este realizat în tiraj limitat de 210 exemplare şi este echipat cu coliţa nedantelată a emisiunii, având ataşată o manşetă ilustrată cu elemente grafice în folio aur şi setul de două plicuri "prima zi", având ştampila "prima zi" aplicată în clar, în folio aur. Fiecare element este numerotat de la 001 la 210".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb