Romgaz a încheiat cu Duro Felguera contractul pentru finalizarea lucrărilor CTE lernut

A.F.
Miscellanea / 6 aprilie 2023

Romgaz a încheiat cu Duro Felguera contractul pentru finalizarea lucrărilor CTE lernut

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat luni, 3 aprilie, cu Duro Felguera, contractul de achiziţie având ca obiect finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii şi dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, conform Agerpres.

Valoarea contractului este de 344,9 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce priveşte termenele şi modalităţile de plată, contractul prevede plata unui avans de în cuantum de 15% din preţul fără TVA, în termen de 10 zile de la data primirii facturii. Facturile vor fi emise pe baza situaţiilor de lucrări care se plătesc în termen de 15 zile de la primirea acestora. Factura finală va fi emisă pe baza situaţiei finale de lucrări care se plăteşte în termen de 30 de zile de la primirea acesteia

Contractul are prevăzută constituirea unor garanţii în sumă de 17,5 milioane euro.

Valoarea penalităţilor de întârziere va fi egală cu 0,4% pe săptămâna completă de întârziere raportat la preţul contractului. Suma maximă a penalităţilor de întârziere nu va putea depăşi 10% din preţul contractului la data semnării acestuia.

CCGT Iernut beneficiază de o poziţionare strategică, fiind amplasată în centrul sistemului energetic naţional. Prin acest proiect se are în vedere acoperirea consumului naţional de electricitate prin acţionarea pe pieţele de energie electrică angro şi de echilibrare, asigurarea de servicii tehnologice pentru sistemul energetic naţional, eliminarea posibilelor blocaje în reţeaua din nord-vestul României. Capacitatea brută de energie electrică a centralei va fi de 430 MW.

Centrala cuprinde patru turbine cu gaz plus patru cazane recuperatoare pentru producere abur cu trei nivele de presiune şi două turbine cu abur.

Un sfert din totalul cheltuielilor eligibile aferente investiţiei reprezintă o finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii, conform datelor publicate de Romgaz.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Companie de stat care face în 10 ani( dacă face!? ceea ce trebuia să facă în 2 ani!

    1. Petromul a facut si ea o centrala pe gaz, dar a durat si a costat mult mai putin.

      Asta este diferenta dintre managementul de stat si cel privat!

      Pe-astia de la stat ii platim degeaba ca sunt scumpi si ineficienti. 

    MI se pare mie sau astia isi bat joc de noi? Au reziliat contract pentru ca au avut intarzieri, la un moment dat, daca nu ma insel, chiar spuneau ca Romgaz platise mai mult decat primise. Si acum semneaza un nou contract?

    1. Cu durata de finalizare a centralei de 16 luni!!!

      Mai avem de asteptat pana va veni curentul electric de la Romgaz. 

      Alo, PSD si PNL, dati-le domnule o recompensa astora de la Romgaz, niste sporuri de munca grea si de stres permanent si eventual o pensie speciala ca sunt speciali si o merita. Mai incet decat ei nici melcul nu se poate misca. Nu aveti bani la buget?! Daca centrala era gata, acum aveati mai multi bani la buget!!!! Sic!! Cine este de vina? Chiar voi, clasa politica! Mai votati-va inca o pensie speciala si niste fonduri forfetare in plus ca le meritati! Chiar sunteti speciali (dar nu in sensul in care credeti voi). Partea proasta este ca tara este plina de "centrale Iernut" (a se intelege obiective de infrastructura si investitii) neincepute si nefinalizate care acum ar fi umplut visteria tarii daca ar fi existat.

      Investitiile facute cu cap si cu grija fata de banul public aduc bani la buget, nu pomenile PSDiste! 

    Directorul declara în 2020 că este gata 80,-90%. Acum mai bagă 70 mil Euro,un sfert din suma inițială pt 20% plus că au pierdut 5 ani până se termină. Diferență mare intre Romgaz și Petrom.La stat fură in ambele cazuri, odată la taxă altădată la șpăgi.

    1. Astia sunt cea mai mare povara a Romaniei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb