Rompetrol Rafinare a implementat un sistem de recuperare GPL de ultimă generaţie

B.D.
Companii / 24 februarie 2020

Rompetrol Rafinare a implementat un sistem de recuperare GPL de ultimă generaţie

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a implementat cu succes un sistem modern de recuperare a gazului petrolier lichefiat, la nivelul rafinăriei Petromidia. Cu un efort investiţional de 4,6 milioane de dolari, proiectul asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie şi o reducere substanţială a emisiilor de dioxid de sulf, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Felix Crudu Tesloveanu, Director General al Rompetrol Rafinare. declară: "Este un proiect unic la nivelul României şi se înscrie în strategia Grupului de continuă modernizare a proceselor operaţionale la nivelul unităţilor de producţie - rafinăriile Petromidia Navodari şi Vega Ploieşti. Implementarea de soluţii moderne susţine direct şi indirect direcţiile strategice pentru creşterea gradului de protejare a mediului înconjurător şi continua reducere a impactului asupra comunităţilor locale".

Instalaţia de recuperare gaz petrolier lichefiat (GPL) este proiectată pentru îndepărtarea compuşilor organici cu sulf şi a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalaţiile de desulfurare şi, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei, mai precizează sursa.

Cu o capacitate de procesare a unui debit de maxim 16.000 Nm3/h, noua instalatie asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei - cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu.

Proiectată de IPIP Ploieşti şi construită la Săvineşti - judeţul Neamţ, coloana are o înălţime de 32,8 metri, o greutate de peste 30 de tone. De montarea şi integrarea în parametrii s-au ocupat specialiştii Rominserv, furnizorul de soluţii tehnologice al grupului KMG International.

Reducerea dioxidului de sulf reprezintă un obiectiv al Grupului KMG International, în linie cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu. Acest demers este în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare şi creştere a producţiei, prin prelucrarea ţiţeiului, dar şi cu angajamentul luat pentru demonstrarea performanţelor durabile privind protecţia mediului, prin reducerea impactului activităţilor asupra mediului înconjurător.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb