Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1

S.B.
Miscellanea / 4 iunie 2021

Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1

Compania Romprest a anunţat vineri că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1, informează Agerpres.

"În condiţiile în care operatorii autorizaţi ai activităţilor de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situaţie care a dus la blocarea capacităţilor de colectare şi transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 şi deci la imposibilitatea de a presta, Compania Romprest Service SA anunţă că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică - Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice", se arată într-un comunicat al companiei.

Romprest face apel la Consiliul Local al Sectorului 1 să înţeleagă importanţa derulării în regim de continuitate a activităţilor serviciului de salubritate şi să deblocheze plăţile restante faţă de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea situaţiei.

Vineri, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare cauzată de suspendarea colectării gunoiului.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate, în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a anunţat Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ulterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză în acest caz. În funcţie de constatările acestor instituţii, a adăugat acesta, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Gaseste fă-clotilda o cale ca sa puna piedica si la initiativa asta.

    1. Ok,gunoi este din vina firmei de salubritate dar iarba netunsa ,tantari,sobolani,serpi din vina cui este

      Din vina lu Pubelele Armand și Clotishor Dan, doi useristi destoinici care cred că primăria înseamnă doar sa-ți dai cu părerea despre "o fi bine / o fi rău" pe Facebook.

      România a ajuns groapa de șobolani a Europei fiind deosebit de rezilienta la gunoaie și mizerie. 

      clotilda era invatata ca la Behkte,ne facem ca facem niste studii de fezabilitate si ne vin mii de euro in cont,iar acum trebuie sa aiba grija de cei care au furat sacii cu voturi

      Domnilor de la Romprest. Daca Clotilde nu mai doreste ca gunoiul din sectorul 1 sa fie colectat,iar firma care il il sorteaza nu mi lucreaza intrucat PANARAMA de PRIMARITA a luat Primaria pe persoana fizica si vrea sa ingroape sectorul in gunoaie,sobolani,serpi,si ale oratanii va fac o propunere. Strangeti Gunoiul din Sector si mergeti si desertatil la Palatul Cotroceni si la Vila lac 1,intrucat cel care i-a adus pe capul bucurestenilor pe cei doi IDIOTI care conduc Primaria Capitalei si pe cea a Sectorului 1,au fost "numiti" in functii de MOLAHUL IOHANNIS,chiar daca cei doi,sunt niste HOTI de Voturi. Noi cetatenii sectorului 1,vom prinde o HERGHELIE de Sobolani pe care o sa ii ducem la locuintele celor doi,care daca tot nu au ce sa faca,sa ingrijeasca si sa dea de mancare sobolanilor. Vom incepe de azi.!

    O să înceapă canicula și o să ne trezim cu deșeuri din spitale stocate pe străzi.

    România va ajunge nu numai lada de gunoi a Europei (are deja acest statut) ci și spaima Covidului, infecția fiind la botul calului  

    1. In scurt timp, pe langa cei din Europa vor veni aici cu gunoaiele lor si africanii. A bagat clotilda valori euro progresiste. Daca cetatenii din S1 vor inghiti toate porcariile hienei, vor veni si alti golani sa-si bata joc de ei.

      EU cred ca ne ajung GUNOAIELE care ne conduc si care mai au putin si ne OMOARA de alte BOLI decat COVIDUL.!

      Primul pas a fost sa fure la alegeri. A mers. Apoi bataia de joc cu gunoaiele. Inca merge. Gunoaiele (strazi plus penele/usere) trebuie eliminate. In caz contrar urmeaza dezastru.

    Pubelle Armand e un munte de nesimțire, fraților. Ieșiți în stradă..!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb