Romsilva anunţă că asigură sprijin financiar familiei pădurarului ucis

B.F.
Miscellanea / 13 decembrie 2019

Romsilva anunţă că asigură sprijin financiar familiei pădurarului ucis

Romsilva anunţă că asigură sprijin financiar familiei pădurarului ucis, în luna octombrie, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, astfel că pe lângă pensia de urmaş, cei trei copii minori ai acestuia vor primi câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, relatează News.ro.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva asigură întreg sprijinul financiar familiei pădurarului Liviu Pop, care şi-a pierdut viaţa în 16 octombrie, pe raza Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală într-o pădure aflată în pază.

Liviu Pop avea 30 de ani, era căsătorit şi avea trei copii minori.

"Pe lângă pensia de urmaş, vehiculată deja în spaţiul public, conform articolului 144 din Contractul Colectiv de Muncă şi în urma aprobării de către directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în cadrul procedurii interne, cei trei copii minori ai familiei Pop vor primi câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani", se arată într-un comunicat al Romsilva.

În acest moment, sprijinul financiar acordat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva este de 2.080 lei lunar pentru fiecare din cei trei copii minori ai familiei Pop.

Conform sursei citate, primele plăţi, în cuantum total de 6.240 lei pe lună, au fost deja efectuate în noiembrie şi decembrie către familia pădurarului Liviu Pop, iar cei trei copii minori vor beneficia în fiecare lună de sprijinul financiar al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, până la definitivarea studiilor.

În plus, familia va primi anual 6 metri cubi lemn fasonat pentru încălzirea locuinţei, conform articolului 180 din Contractul Colectiv de Muncă, încheiat între Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură "Silva", în vigoare de la 1 iulie 2019.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are aproximativ 16.500 de angajaţi.

Romsilva a transmis, în 17 octombrie, că pădurarul Liviu Pop din Maramureş a fost împuşcat, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva s-au înregistrat în 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb