Cisco a anunţat astăzi că Romtelecom a implementat o reţea Cisco IP NGN (Internet Protocol Next-Generation Network) bazată pe sistemul Cisco CRS-1 (Carrier Routing System). Această implementare face parte din strategia Romtelecom de extindere a serviciilor de bandă largă din România şi de îmbunătăţire a serviciilor cu ajutorul unei tehnologii care oferă nivelurile cele mai ridicate de calitate şi diversitate. Prin crearea acestei reţele convergente pentru servicii multiple utilizând tehnologia Cisco, Romtelecom îşi extinde posibilităţile de reducere a costurilor cu reţeaua, de îmbunătăţire a managementului accesului clienţilor la servicii şi de a asigura suport pentru toate serviciile prin cablu şi wireless existente şi viitoare.
"Este un punct de cotitură în evoluţia telecomunicaţiilor din regiune. Confruntată cu provocările actuale complexe din domeniul telecomunicaţiilor, compania Romtelecom trebuie să urmărească realizarea a trei obiective fundamentale: mai multe servicii disponibile, îmbunătăţirea eficienţei şi un mai bun control. Pentru a pune în practică aceste obiective, trebuie să creăm o infrastructură mai durabilă şi mai economică, care să asigure suport pentru serviciile existente şi care poate evolua astfel încât să furnizeze o gamă extinsă de servicii noi, personalizate. La Romtelecom, dorim să transformăm infrastructura de bază actuală într-o reţea de generaţie următoare. Cu aceste noi tehnologii ne putem dezvolta în continuare baza de clienţi pentru servicii noi bazate pe Internet, cum ar fi serviciul de bandă largă ClickNet.", a spus Yorgos Ioannidis, CEO, Romtelecom. Arhitectura Cisco IP NGN ajută furnizorii de servicii să-şi optimizeze afacerile, să îndeplinească cerinţele segmentelor de clienţi existente şi viitoare în condiţii de eficienţă şi de rentabilitate şi să furnizeze servicii administrate şi aplicaţii noi, cum ar fi comunicaţiile video, pentru susţinerea profitabilităţii.
Implementând o reţea Cisco IP NGN, completată cu asistenţa din partea departamentului Cisco Advanced Services, Romtelecom se pregăteşte proactiv pentru sporirea cererii de servicii de bandă largă şi a cerinţelor utilizatorilor companii privind furnizarea de servicii noi şi securizate, cum ar fi reţelele VPN cu disponibilitate sporită. Romtelecom este lider în dezvoltarea de produse VPN atât în România, cât şi în Europa de Sud-Est. Beneficiind de suportul oferit de sistemul Cisco CRS-1, Romtelecom are la dispoziţie instrumentele necesare pentru furnizarea de servicii cu disponibilitate sporită pentru clienţii companii. Prin implementarea reţelei Cisco IP NGN la nivel naţional, reţeaua inteligentă a Romtelecom poate furniza servicii noi, diferenţiate şi personalizate care să satisfacă cerinţele clienţilor actuali şi să atragă clienţi noi.
"Reţeaua inteligentă Cisco IP NGN este soluţia de care Romtelecom are nevoie pentru satisfacerea în condiţii de eficienţă şi de rentabilitate a cerinţelor tuturor segmentelor de clienţi şi pentru oferirea de aplicaţii care pot contribui la sporirea profitabilităţii. Soluţia implementată de Romtelecom include o tehnologie inovatoare de telecomunicaţii bazată pe platforma Cisco CRS-1 şi facilitează introducerea unor modele noi de servicii, cum ar fi serviciile de comunicaţii video şi serviciile administrate.", a spus Kaan Terzioglu, Vice President of Central and Eastern Europe, Cisco.
Platforma Cisco CRS-1 este singurul sistem de tip CRS (Carrier Routing System) din industria de profil care asigură atât neîntreruptibilitate operaţională, cât şi o flexibilitate a serviciilor şi o longevitate a sistemelor fără precedent. Funcţionând cu software-ul Cisco IOS XR, platforma este destinată funcţionării neîntrerupte şi scalează capacitatea sistemelor până la 92 Tbps. Platforma CRS-1 marchează începutul unei epoci noi în comunicaţiile IP pentru operatorii de telecomunicaţii, asigurând baza arhitecturii IP NGN actuale şi protejând investiţiile din deceniile viitoare. Această platformă permite Romtelecom să realizeze convergenţa aplicaţiilor pe o infrastructură comună, utilizând capacitatea CRS-1 pentru aplicaţii precum IPTV şi separând, din motive de securitate, serviciile pentru persoane fizice de cele pentru companii.