ROMTOR REAL ESTATE: A crescut cererea de spaţii pentru birouri

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 28 octombrie 2015

Anca Barbăroşie

Anca Barbăroşie

Compania Romtor Real Estate consideră că piaţa imobiliară cunoaşte un reviriment, datorat atât creşterii cererii de spaţii de birouri din partea companiilor nou înfiinţate, cât şi faptului că tot mai multe firme străine preferă ţara noastră faţă de ţările vecine, se arată într-un comunicat de presă.

Companiile nou create, care au apelat la serviciile companiei de consiliere imobiliară Romtor, au căutat suprafeţe pentru birouri cuprinse între 150 şi 800 mp, bugetele alocate fiind cuprinse între 1.700 şi 10.000 euro.

"Primele zece luni din acest an au fost de bun augur pentru departamentul închirieri de birouri. 30% din totalul cererilor au venit din partea unor companii străine, cu filiale nou create în România sau care se înfiinţează acum, intenţionând să-şi înceapă activitatea în Bucureşti. Un criteriu important pentru majoritatea clienţilor a fost apropierea de o staţie de metrou. Restul de 70% din totalul cererilor a reprezentat firme deja existente care au dorit relocarea sau extinderea birourilor actuale", a declarat Anca Barbăroşie, managing partner al Romtor Real Estate.

Majoritatea companiilor care au înfiinţat o filială în România, prin crearea de noi firme şi care au solicitat consultanţă din partea Romtor, sunt din Anglia, Germania, Franţa dar şi Israel. Ele activează în domenii precum marketing online, construcţii, programare IT, banking offline sau online, servicii financiare.

"Kreditech, companie specializată în online banking, cu sediul central în Hamburg, Germania, este una dintre firmele consiliate de Romtor pentru găsirea unui spaţiu pentru birouri în Bucureşti. Kreditech se defineşte ca fiind o companie de tehnologie, dar şi un furnizor de servicii financiare pentru consumator, care oferă o platformă integrată, ce doreşte să devină o bancă digitală pentru cei dezavantajaţi de instituţiile bancare cu care au lucrat", precizează comunicatul.

Conform Romtor, solicitările venite din partea firmelor care au dorit relocarea sau extinderea birourilor actuale au fost de 200 - 2.000 mp, iar bugetele au fost cuprinse între 7 - 8 şi 18 euro/mp.

"Au fost solicitări atât pentru clădiri de birouri mici, gen office boutique sau vile reprezentative cât şi pentru clădiri de birouri mari situate în zona de nord şi centru-nord. Companiile respective desfăşoară activităţi în avocatură, consultanţă contabilă şi financiară, evaluare, construcţii, IT şi marketing", a explicat Barbăroşie.

Conform informaţiilor existente în piaţă, stocul de spaţii de birouri, de clasă A şi B, din Bucureşti, era la jumătatea anului de peste 2,2 milioane mp, cu o rată de neocupare de circa 13%.

În privinţa chiriei, preţul pe metrul pătrat fluctuează între 8 - 11 euro, pentru zonele periferice şi aproape 19 euro pentru spaţiile "prime".

"Bucureştiul este cel mai «ieftin» oraş european, chiriile fiind de 4,5 ori mai mici decât cele din City-ul londonez şi de peste două ori mai mici decât în Dublin", susţine compania.

Romtor Real Estate este o companie românească care activează pe piaţa imobiliară din Bucureşti, oferind servicii Business to Business.

Parte a grupului Romtor, Romtor Real Estate aduce servicii imobiliare clienţilor din zona de birouri, comercial, industrial şi evaluări. Romtor Technics este membru corporativ ANEVAR şi poate realiza rapoarte de evaluare şi studii de piaţă pentru orice tip de proprietăţi imobiliare din întreaga ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb