Ronaldo şi Messi au pornit "cursa" donaţiilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 26 martie 2020

Marii sportivi conştientizează gravitatea situaţiei actuale şi au început să facă donaţii consistente, întorcând astfel către societate o parte din câştigurile lor.

Atacantul echipei Juventus Cristiano Ronaldo şi impresarul său Jorge Mendes au donat trei unităţi de terapie intensivă unor spitale din Portugalia, pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19. Două unităţi vor ajunge la Spitalul Santa Maria din Lisabona şi una la Spitalul Santo Antonio din Porto. Fiecare unitate este formată din zece paturi, cu aparate de respiraţie artificială şi monitoare cardiace. Valoarea donaţiei se ridică la un milion de euro.

Câte un milion de euro au donat şi Lionel Messi şi Pep Guardiola. O parte din banii donaţi de atacantul FC Barcelona va ajunge la Spitalul Clinic din Barcelona, ia alta, la un centru medical din ţara lui natală, Argentina. Donaţia tehnicianului catalan a fost făcută către Fundaţia Angel Soler Daniel, a Colegiului Medicilor din Barcelona, pentru achiziţionarea de materiale de protecţie, măşti şi ochelari, mănuşi, dezinfectant şi aparate de respiraţie artificială. Aceste materiale vor fi distribuite centrelor medicale din Catalonia. Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus.

Legat tot de banii fotbaliştilor, trebuie spus că jucătorii echipei Bayern Munchen şi ai altor cluburi germane au acceptat scăderea salariilor pentru a-i ajuta pe conducători să facă faţă crizei. Potrivit Bild, la Bayern jucătorii şi membrii Consiliului de Administraţie s-au declarat pregătiţi să renunţe la 20 la sută din salariu.

La Bayern, cheltuielile salariale au reprezentat 336,2 milioane de euro în sezonul 2018-2019, pentru o cifră de afaceri de 750,5 milioane de euro.

Primii din Germania care au propus o reducere a salariilor au fost jucătorii de la Borussia Monchengladbach, urmaţi de omologii lor de la Werder Bremen şi Schalke 04. Clubul Borussia Dortmund vrea să reducă salariile jucătorilor cu 20 la sută, dacă meciurile nu se reiau, şi 10 la sută dacă partidele se vor disputa cu porţile închise, deoarece grupările vor primi încasările din drepturile televizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb