Rusia acuză Ucraina de atacuri cu drone în mai multe regiuni

Rusia acuză Ucraina de atacuri cu drone în mai multe regiuni

V.S.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 30 august 2023

Oficialii ruşi au acuzat Ucraina că a vizat miercuri dimineaţă şase regiuni ruseşti, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac cu drone de pe teritoriul Rusiei de când Moscova a trimis trupe în Ucraina în urmă cu 18 luni, relatează Associated Press, citat de News.ro.

Dronele au lovit un aeroport din regiunea de vest Pskov şi au declanşat un incendiu masiv acolo, au anunţat guvernatorul şi presa locală. Mai multe drone au fost doborâte, de asemenea, în regiunile Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga şi în jurul capitalei ruse, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Atacul din regiunea Pskov, care se învecinează cu Letonia şi Estonia, a fost raportat cu câteva minute înainte de miezul nopţii şi a lovit un aeroport din capitala omonimă a regiunii, avariind patru avioane de transport Il-76, a informat agenţia de ştiri rusă TASS, citând oficiali din serviciile de urgenţă. Guvernatorul regional, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor către şi de la aeroport miercuri, astfel încât daunele să poată fi evaluate în timpul zilei.

Imaginile şi filmuleţele postate pe reţelele sociale au arătat fum care se înălţa deasupra oraşului Pskov şi un incendiu mare. Vedernikov a spus că nu au fost victime, iar focul a fost stins.

Informaţii neconfirmate din presă spun că între 10 şi 20 de drone ar fi atacat aeroportul.

Pskov a fost principala regiune în care oficialii au raportat pagube.

În Kaluga, o dronă a fost doborâtă, iar alta a lovit un rezervor de petrol gol, provocând un incendiu care a fost stins rapid, a informat guvernatorul regiunii Vladislav Şapşa. Ferestrele unor locuinţe din apropiere au fost sparte, a spus Şapşa.

Trei drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, potrivit armatei ruse, iar unele instituţii media ruse îi citează pe rezidenţi spunând că au auzit o explozie puternică.

Două drone au fost doborâte peste regiunea Oriol, a anunţat guvernatorul acesteia, Andrei Klicikov.

Alte două au fost doborâte peste regiunea Riazan şi una peste regiunea Moscovei, au transmis oficialii.

La periferia Moscovei, trei aeroporturi principale - Şeremetievo, Vnukovo şi Domodedovo - au oprit temporar toate zborurile de intrare şi de plecare, o măsură care a devenit deja o rutină în urma atacurilor cu drone.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor ucraineni, care de obicei evită să-şi asume responsabilitatea pentru orice atacuri asupra teritoriului rus, menţionează AP.

Tot miercuri devreme, oficiali instalaţi de ruşi în Crimeea anexată au raportat că au respins un atac cu drone care viza portul Sevastopol. Guvernatorul Sevastopolului numit de Moscova, Mihail Razvozjaev, a spus că nu este imediat clar câte dintre drone au fost distruse.. Nu se ştie deocamdată dacă atacul a provocat vreo pagubă.

Atacurile cu drone asupra Crimeei sau a regiunilor Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, Moscova fiind o ţintă frecventă, precum şi regiunile care se învecinează cu Ucraina, cum este Briansk. Depozitele de combustibil şi aeroporturi militare au fost lovite de atacuri cu drone pe care oficialii ruşi le-au pus pe seama Kievului.

Regiunile Oriol şi Kaluga se învecinează cu Briansk, iar regiunea Moscovei se află deasupra regiunii Kaluga. Pskov, totuşi, se află la aproximativ 700 de kilometri nord de graniţa Rusiei cu Ucraina, în apropiere de graniţa cu Estonia şi Letonia, şi a fost descris de presa rusă şi bloggerii militari miercuri dimineaţă ca o ţintă mai puţin probabilă.

Între timp, în Ucraina, presa a anunţat că au fost explozii în oraşul Odesa, în sudul regiunii Cerkasi şi la Kiev. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că au căzut resturi în două cartiere ale capitalei, făcând doi morţi, dar nu a precizat dacă acestea au fost resturi ale unei rachete, ale unei drone sau ale ambelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Stii asta-i cam cum te plangi ca i-ai dat 1000 de pumni in cap la un vecin si ala ti-a dat inapoi vreo 15.

    In loc de Marea Contraofensiva cu 1 500 000 de eroi,inarmati cu toate

    super arme+toti banii a 30 de tari NATO,atacuri cu dronulete ??? 

    1. Si cu toate astea a 2-a armata de desculti si fomisti se jeluieste de parca a venit sfarsitul lumii...aporpos, ati vazut cat caz fac mujicii cu "Marele Razboi Patriotic", propaganda pentru SMO. Stiti cat au primit veteranii ramasi din Marele razboi Patriotic cu ocazia zilei de 9 Mai?...1 USD= 100 ruble:-)...atat valoaraza mujicii aia care s-au jertfit pentru "maica mujicia":-)...Dupa ce ca mai sunt o mana de ei, nici pe aia nu-i baga in seama

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb