Rusia ar putea renunţa la emisiunea de eurobonduri

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2016

Nici o instituţie financiară internaţională nu s-a arătat interesată să conducă operaţiunile de intermediere pentru emisiunea de eurobonduri planificată de Rusia, în valoare de trei miliarde de dolari, deoarece Uniunea Europeană şi SUA au făcut presiuni asupra principalelor bănci să nu participe, astfel încât vânzarea ar putea fi amânată sau chiar suspendată, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Numai două bănci occidentale sunt încă interesate de intermedierea emisiunii, susţin sursele. Rusia nu a reuşit până acum să găsească o bancă suficient de mare care să accepte să conducă consorţiul ce urma să intermedieze planificata emisiune de eurobonduri, indică o altă sursă.

Dependenţa de băncile ruseşti ar putea afecta încrederea investitorilor occidentali, din cauza sancţiunilor impuse creditorilor ruşi de UE şi SUA. Oficialii ruşi nu au încredere că băncile din China ar putea conduce cu succes consorţiul de bănci, în condiţiile în care eurobondurile sunt destinate investitorilor din Europa şi SUA, a explicat o altă sursă.

Guvernul de la Moscova nu este expus sancţiunilor, dar, recent, UE a avertizat băncile să fie atente la riscul ca emisiunea de obligaţiuni să nu fie în cele din urmă în beneficiul entităţilor sancţionate, cum ar fi băncile de stat din Rusia.

"Era de aşteptat ca băncile străine să refuze participarea la emisiunea noastră de eurobonduri. Până când nu vom face pace cu restul lumii, nimeni nu ne va face nici o favoare şi nu va colabora cu Rusia. Asta este periculos pentru bănci, s-ar putea confrunta cu represalii", a explicat economistul Pavel Medvedev.

Pe lângă emisiunea de obligaţiuni, Guvernul rus intenţionează să-şi reducă participaţia la o serie de mari companii de stat, printre care se numără şi societăţile petroliere "Rosneft" şi "Bashneft", în ideea de a acoperi o parte din deficitul bugetar apărut în urma scăderii preţului petrolului, care asigură jumătate din veniturile bugetare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. americanii si slugile europene din comisie au facut presiune? ce surpriza.... ca doar prin santaj isi mai pot impune vointa

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb