Rusia consideră "inacceptabil" apelul la interzicerea participării sportivilor săi la JO 2024

G.D.
Internaţional / 11 februarie 2023

Rusia consideră "inacceptabil" apelul la interzicerea participării sportivilor săi la JO 2024

Rusia a denunţat astăzi apelul la interzicerea participării sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de vară din 2024, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut o astfel de măsură, în plin conflict armat cu Moscova, informează AFP, conform Agerpres.

"Încercarea de a dicta condiţiile de participare a sportivilor la competiţiile internaţionale este absolut inacceptabilă. În prezent asistăm la o dorinţă nedisimulată de a distruge unitatea sportului internaţional", a declarat ministrul rus al Sportului, Oleg Matiţin, citat de agenţiile ruse de presă.

Ieri, Volodimir Zelenski a spus că prezenţa sportivilor ruşi la Jocurile de la Paris ar fi "un semn de violenţă şi impunitate" încercând să-i convingă, în cadrul unei reuniuni, pe miniştri Sportului din mai multe ţări.

Cei care fac apel la excludere "ar face mai bine să se opune de sport în propriile lor ţări şi să facă totul pentru ca sportul să fie un ambasador al păcii şi să permite construirea de punţi între popoare", a comentat astăzi Matiţin.

El a dat asigurări că "nimeni" nu a cerut excluderea sportivilor americani de la Jocurile Olimpice din 2004, după invadarea Irakului de către armata SUA.

Ucraina vrea să evite posibilitatea unei prezenţe a sportivilor ruşi şi belaruşi la JO 2024, inclusiv sub drapel neutru, preconizată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), fără să fi fost încă nimic decis în această direcţie.

Autorităţile de la Kiev au ameninţat cu boicotarea competiţiei din capitala Franţei în cazul participării sportivilor din Rusia şi Belarus.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a denunţat într-o scrisoare din 31 ianuarie această intransigenţă ucraineană, care potrivit acestuia este "împotriva fundamentelor mişcării olimpice"

Ostilitatea ucraineană faţă de prezenţa sportivilor ruşi este susţinută de aliaţii tradiţionali ai Kievului, precum Marea Britanie şi Polonia. Statele Unite, pe de altă parte, s-au declarat în favoarea compromisului de participare a acestora sub drapel neutru.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Ce treabă are sportul cu războiul????Poate și Sharapova cetățean american,care a concurat și ptr Rusia ar trebui împușcată în Ukraina de regimul Zelensky????E un nebun actorul.

    1. are cu dictatorii sovietici si potsovietici, ei trebuie sa fie buni la orice, sportul devine doar un mijloc de propaganda al unui sistem bolnav, ce implica serviciile in realizarea sau acoperirea cazurilor de dopaj. E dopat trolul?

      Ar trebui organizata pentru sportivii rusi Olimpiada 2024 la Bahmut

    Va retrageti armata din Ucraina, terminati cu bombardamentele infrastructurii de curent, apa si a populatiei si veti vedea ca puteti sa mergeti la JO.

    Sau cum ar vrea rusii, sportivii lor purtand acea svastica ruseasca Z participa la JO Paris2024 in timp ce Rusia omoara ucrainieni in Ucraina?

    1. Ce svastica visezi monser? Confunzi partile beligerante! :))

      2.1 Dupa parerea ta ce semnificatie are litera Z de pe tancurile rusesti?

    DACA NU E VB DS ,,RAZBOINICI ACTIVI", CRIMINALI SAU HOTI, MI SE PARE NORMAL CA SPORTIVII DE ELITA SA PARTICIPE LA J.O., INDIF DE RASA, ETNIE, SEX.

    1. Criminalii si sustinatorii criminalilor n-au ce cauta in competitiile sportive unde e promovata pacea si buna intelegere intre popoare !Chiar nu e nevoie de scandal in tribune cu afisarea steagurilor rusiei si belarusului! Nimeni nu o sa le simta lipsa ba din contra ..

    Daca s-ar interzice participarea sportivilor rusi, atunci am avea in loc de Olimpiada, Politiada, iar in loc de probe olimpice, probe corecte politic!

    1. Nu e nici o politiada. Sunt si astea tot niste sanctiuni pentru razboiul si genocidul ce il duc rusii in tara vecina Ucraiana. Sportivii rusi sunt sponsorizati de stat si reprezinta statul rus. Nu e corect pt unii din ei care poate sunt anti razboi, dar multi sunt pro razboi si ar omora pe oricine le spune tatucul Putler.

      Pai, ce spui tu aici nu mai e sport , ci politica pura! Eu iti recomand sa iei un supozitor si sa te calmezi!

    Rusia este stat terorist cu o adimistratie corupta si criminala in fruntea carei se afla un dement -oligofren . Aceasta conducere a rusiei vrea sa aiba sportivi care sa o reprezinte ?

    De ce i-ar pasa cuiva ,un comentator anonim de prin Romania, ca sunt interzisi sportivii unor tari agresoare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb