Rusia va avea o Bursă a petrolului

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2006

În Rusia va începe să opereze o Bursă a petrolului pînă la finele anului în curs, a anunţat, ieri, ministrul adjunct al economiei, Kirill Androsov.

Săptămîna trecută, pre-şedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, fiind unul dintre liderii mondiali ai exportatorilor de petrol, ţara sa trebuie să pună bazele unei Burse proprii în materie. Putin a precizat că tranzacţiile cu petrol şi produse petroliere vor fi efectuate în ruble.

Androsov arată că, deşi merg în paralel lucrările pentru segmentul bursier de export al petrolului şi cel al produselor rafinate, este mai uşoară organizarea Bursei pentru produse petroliere. Rusia ar putea pregăti Bursa exporturilor de petrol pînă la finele anului 2007, a mai adăugat Androsov.

"Este necesar să organizăm tranzacţii cu ţiţei, gaze şi alte produse petroliere în Rusia, contra rublelor", declară Kirill Androsov, adăugînd: "Produsele noastre sînt tranzacţionate pe pieţele mondiale. De ce să nu facem acest lucru în ţara noastră? Guvernul trebuie să rezolve problemele în domeniu cît mai curînd".

Rusia şi-a majorat, în primele două luni ale lui 2006, producţia de petrol cu 1,6%, pînă la 76 milioane de tone, exporturile crescînd cu 3,9%, pînă la 39,1 milioane de tone, conform datelor Biroului de Statistică - Ros-stat. Pe piaţa internă, vînzările de petrol s-au cifrat la 34,7 milioane de tone în primele două luni ale anului, cu 5,6% mai mult decît în urmă cu un an.

În exporturile ruseşti, petrolul a reprezentat 35% în peri-oada analizată, respectiv 49,6% din exporturile totale de produse energetice. În perioada similară a anului trecut, cele două proporţii au fost de 30,7%, respectiv 49,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb