Ruşii i-au dat fiului preşedintelui, la Trump Tower, o mapă cu informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton

Laura Andrei
Internaţional / 16 iulie 2017

Lobbystul americano-rus care s-a întâlnit anul trecut cu fiul preşedintelui american Donald Trump, la Trump Tower, i-a dat un dosar cu informaţii compromiţătoare despre rivala sa democrată Hillary Clinton, potrivit The Associated Press.

Donald Trump Jr. şi tatăl său au insistat în mai multe rânduri că această întâlnire, în iunie 2016, la New York, în timpul campaniei electorale, nu a avut vreun rezultat.

Însă, Rinat Ahmetşin, un lobbyst americano-rus şi un fost militar, a declarat pentru AP că a fost prezent la întâlnirea în care avocata rusă Natalia Veselniţkaia i-a spus lui Trump Jr. că persoane cu legături cu Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat (DNC) şi susţin ilegal campania lui Clinton.

Ahmetşin a declarat că Veselniţkaia a adus cu ea o mapă de platic în care erau documente imprimate cu detalii despre ceea ce ea credea că era un flux de fonduri ilicite către democraţi, potrivit sursei citate.

Veselniţkaia i-a prezentat conţinutul documentelor lui Trump Jr. şi a sugerat că publicarea acelor informaţii ar fi ajutat campaniei tatălui lui, a declarat el pentru AP.

"Aceasta ar putea să fie o treabă bună, să se arate cum acceptă DNC bani", a citat-o Ahmetşin pe Veselniţkaia.

Trump Jr. a întrebat-o pe avocată dacă are suficiente probe ca să-şi susţină acuzaţiile, inclusiv dacă poate să demonstreze fluxul de fonduri. Însă Veselniţkaia i-a răspuns că echipa de campanie a lui Trump va trebui să caute mai departe.

Ahmetşin a declarat pentru AP că nu ştie dacă documentele lui Veselniţkaia erau furnizate de Guvernul rus. El a spus că crede că avocata a lăsat documentele în biroul lui Trump. Era neclar dacă le-a înmânat cuiva sau le-a lăsat acolo, a precizat el, se mai arată în sursă.

Democratul cu cel mai înalt rang în Comisia pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor a declarat că vrea ca Ahmetşin să fie audiat în această comisie, una dintre comisiile din Congrs care investighează presupuse eforturi ruse de a influenţa alegerile prezidenţiale americane.

În baza informaţiilor dezvăluite până acum despre întâlnirea de la Trump Tower, "este clar că Kremlinul a primit mesajul că Donald Trump a salutat ajutorul Guvernului rus în furnizarea unor informaţii murdare despre Hillary Clinton", a declarat reprezentantul Adam Schiff.

Schiff a catalogat drept "profund tulburătoare" apariţia, săptămâna aceasta, a lui Ahmetşin, care a declarat pentru AP că făcea parte din contraspionajul rus pe când se afla în armata sovietică, având în vedere că Trump Jr. nu a menţionat sau recunoscut că acesta a asistat la întâlnire.

De asemenea, schimbările de poziţie ale lui Trump Jr. în încercarea de a explica ceea ce s-a întâmplat la întâlnire, care par să apară de câte ori presa dezvăluie informaţii noi despre ea, arată totodată "o tendinţă profund îngrijorătoare", a apreciat Schiff.

Ahmetşin, care a stat de vorbă cu AP într-o vacanţă în Franţa, a declarat că întâlnirea "nu a fost substanţială" şi că se aştepta la discuţii mai serioase. "Nu mi-am închipuit că va fi o treabă aşa de serioasă, ca să fiu cinstit", a spus el.

Guvernul rus a respins orice implicare în sau cunoştinţă despre întâlnire.

Întrebat vineri despre Ahmetşin, un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a răspuns că "noi nu ştim nimic despre această persoană".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce mare branza! parca si la noi s-a intamplat cate ceva la alegerile din 2009. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb