S&P: împrumuturile guvernamentale globale vor atinge 5.600 miliarde de dolari, în 2006

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 ianuarie 2006

Totalul emisiunilor de obligaţiuni şi împrumuturi bancare care vor fi făcute de guvernele şi administraţiile naţionale, regionale şi locale se vor cifra la 5.600 de miliarde dolari, în anul curent, ca urmare a deficitului redus al grupului G7 al celor şapte state puternic industrializate, estimează agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s. Agenţia de evaluare financiară indică în al doilea raport anual asupra împrumuturilor guvernamentale globale că situaţia pe anul în curs va fi puţin diferită faţă de anul trecut. Raportul intitulat "Emisiunile guvernamentale stabile la 5.600 miliarde dolari, în 2006, calitatea creditelor continuînd să se îmbunătăţească" indică o slăbire a emisiunilor de obligaţiuni şi a debitelor asociate evaluărilor suverane ale administraţiilor şi guvernelor locale şi regionale (LRGs) de pe glob.

Raportul citat subliniază faptul că volumul emisiunilor este în creştere uşoară, în ultimii ani, ţinînd cont de faptul că dolarul american s-a întărit, aceasta fiind moneda în care toate împrumuturile sunt convertite, în cazul acestui raport. Emisiunile de obligaţiuni, titluri şi generale ale pieţelor emergente vor fi în scădere cu şapte la sută, estimează Standard & Poor"s.

"Cu deficitul bugetar în scădere, în mai multe ţări, împrumuturile guvernelor din G7, care se constituie în 79 la sută din totalul împrumuturilor, se aşteaptă să se reducă fracţional", a declarat directorul general pentru evaluarea finanţelor publice internaţionale globale şi suverane ale Standard & Poor"s, David T. Beers. Pentru anul în curs, "Japonia va fi virtual legată de Statele Unite ale Americii ca cei mai mari emitenţi suverani, ambele state urmînd a împrumuta aproximativ 1.500 miliarde dolari. Cu o bază guvernamentală însă, SUA va domina global cu 1.900 miliarde dolari, adică a treia parte din totalul global", a mai adăugat Beers. În rest, situaţia este complexă. Împrumuturile suverane sunt de opt la sută din totalul global în Orientul Mijlociu şi Africa, în Asia şi Pacific, excluzînd Japonia, este cinci la sută, în America Latină şi Caraibe - trei la sută. Per total, Standard & Poor"s estimează un volum al emisiunilor suverane de debite pe termen mediu şi lung la valoarea de 4.600 miliarde dolari, cu unu la sută mai redus decît cel din anul 2005. Emisiunile LRGs sunt estimate a creşte cu doar 1,5 la sută, pentru a ajunge la 9.00 miliarde dolari, pentru anul în curs.

Împrumuturile făcute de emitenţii sub-suverani vor fi la aproximativ acelaşi nivel sau vor scădea în cele mai multe regiuni, cu excepţia Europei şi Japoniei. Statele şi administraţiile publice locale ale SUA continuă să se împrumute cel mai mult, cu sume estimate la 400 miliarde dolari, urmate de statele şi administraţiile publice locale ale (LRGs-ul) Europei, cu 269 miliarde dolari, ale Japoniei cu 166 miliarde dolari, ale altor ţări din regiunea Asia-Pacific cu 47 miliarde dolari şi ale Canadei cu 27 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb