S-a deschis Comandamentul Litoral 2010

F. A.
Macroeconomie / 2 iulie 2010

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a deschis ieri Comandamentul Litoral 2010, care se va desfăşura până în data de 31 august, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Preşedintele ANPC a dispus controale în sectorul alimentaţiei publice, al vânzării produselor nealimentare şi cel al serviicilor de cazare şi agrement. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Constanţa, Tulcea şi Brăila vor supraveghea modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniul protecţiei consumatorilor, primirea şi rezolvarea rapidă a reclamaţiilor, informarea consumatorilor, precum şi consilierea operatorilor economici.

Cu privire la clauzele abuzive din contractele de credit, preşedintele ANPC a menţionat: "Avem pe rolul instanţelor 140 de acţiuni îndreptate împotriva băncilor pe probleme ce ţin de clauze abuzive. Am câştigat în primă instanţă 14 dosare care reprezintă reclamaţiile a sute de persoane şi suntem încrezători că toate dosarele se vor rezolva în favoarea consumatorilor. Ceea ce am reclamat în instanţă este un eşantion reprezentativ a ceea ce pare a fi o practică a instituţiilor de credit, practică pe care nu o agreem şi pe care o corectăm prin iniţiativă legislativă. De asemenea, avem în analiză rezolvarea unor probleme ridicate de consumatorii beneficiari ai creditelor, în sensul că aceştia sunt obligaţi să plătească ratele conform priorităţilor creditorului. Sunt frecvente situaţiile în care ratele iniţiale reprezintă 90% dobândă şi 10% plată credit, consumatorul se trezeşte după doi ani de rate plătite că soldul creditului este aproape intact."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb